Futbol

Espanyol 16 yıl sonra ligin son sırasında

09 Aralık 2019 Pazartesi 17:57 - Son Güncelleme 09 Aralık 2019 Pazartesi 18:26

Barcelona ekibi Espanyol, La Liga'da bu sezon istediği peformansı bir türlü gösteremedi. Mavi-Beyazlılar, 16 hafta geride kalırken sadece 9 puan toplayabildi ve 16 sene sonra son sıraya geriledi.

İspanya'nın köklü kulüplerinden Espanyol, tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşıyor. Bu sene UEFA Avrupa Ligi'nde de mücadele eden Barcelona ekibi, sadece 2 galibiyet alabildi ve ligin son sırasına geriledi. Geçtiğimiz hafta da Real Madrid'e 2-0 mağlup olan Espanyol, tam 16 yıl sonra ilk kez 20. sırada yer aldı. 

Pablo Machin yönetiminde bir türlü istediği ivmeyi yakalayamayan Mavi-Beyazlılar, ilk kez 2003-2004 sezonunda ligin dibine demir atmıştı. O sezon Barcelona'ya 3-1 kaybettikten sonra "kabusu" yaşayan Espanyol, takip eden iki haftada ise 2 galibiyet birden almış ve küme düşme korkusunu atlatmıştı. 

O sezon Mauricio Pochettino, Maxi Rodriguez, Tayfun Korkut gibi isimlerle dipten kurtulan Espanyol'u bu sezon ise zor bir fikstür bekliyor. Katalonya temsilcisi, gelecek hafta Real Betis'i konuk ettikten sonra Leganes deplasmanına gidecek, ardından ise Barcelona ile oynayacak. Sonraki adres ise Villarreal deplasmanı. 

Kaynak: TRT Spor

Etiketler : Espanyol
Sıradaki Haber
İspanya'daki tarihi şike davasında karar açıklandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz