Futbol

Geri dönüşlerin kralı!

20 Eylül 2015 Pazar 00:01 - Son Güncelleme 06 Mart 2016 Pazar 16:27

Premier Lig’in flaş ekibi, son dört maçtır geriye düşse de pes etmiyor.

Leicester City'nin geçen sezonun sonlarından bu yana devam eden başarılı ve bir o kadar da ilginç Premier Lig performansı sürüyor.

Geçen sezonun ilk yarısını son sırada bitirmişlerdi

2013-14 sezonunda Nigel Pearson yönetiminde Championship’te şampiyonluk yaşayan Leicester City, ertesi sezon Premier Lig’e oldukça kötü başlamış ve ilk yarıyı son sırada bitirmişti. Takım ikinci yarıda aldığı üst üste puanlarla düşme hattından kurtulmuş, sezon sonunda da ligde 14. sırada yer almıştı.

15 maçta 1 mağlubiyet

Bu sezon Pearson ile yollarını ayırarak takımın başına Claudio Ranieri’yi getiren “Tilkiler”, geçen sezonun sonundaki performansını daha da artırarak yoluna devam ediyor. 21 Mart 2015’te 4-3’lük Tottenham maçı sonrası toparlanan mavi-beyazlılar, bu maçtan sonra oynadığı 9’u geçen sezondan, 6’sı bu sezondan olmak üzere 15 maçta sadece Chelsea'ye mağlup oldu.

Asla pes etmiyorlar!

Karşılaşmaların son anlarına kadar mücadeleyi bırakmayan, yenilgiyi kabullenmeyen bir yapısıyla dikkat çeken Leicester City, ligde oynadığı son dört maçta da bu özelliğini tamamiyle gözler önüne serdi.

1-0 geriye düştüğü Tottenham ve Bournemouth karşılaşmalarından 1-1’lik beraberlikler çıkaran “Tilkiler”, geçtiğimiz hafta 2-0 geriye düştüğü Aston Villa karşısında müthiş bir geri dönüşe imza atarak, mücadeleden 3-2 galip ayrılmıştı. Bu hafta oynanan Stoke City maçında da ilk yarıyı 2-0 yenik kapatan Leicester, yine pes etmedi. Leicester City, ikinci yarıdaki baskılı oyunu ile karşılaşmadan 2-2 beraberlik çıkarmayı başardı.

Claudio Ranieri'nin maç sonrası, "her zaman böyle geri dönüşler olmayabilir" diyerek öğrencilerini uyarması ise oldukça manidardı.

Değerlendirme: Mahrez fırtınası sürüyor

Leicester City’nin 2013-14 sezonunun devre arasında yaklaşık 400 bin sterlin karşılığında Le Havre’den transfer ettiği Riyad Mahrez, performansıyla parmak ısırtıyor.

Takımının geri dönüşlerinin de başrol oyuncusu olarak göze çarpan Cezayirli oyuncu, basında çıkan haberlere göre Barcelona’nın da dikkatini çekmiş durumda. 24 yaşındaki oyuncu için önümüzdeki dönemlerde “transfer savaşları” başlayabilir.

Hücumda Jamie Vardy ve Marc Albrighton ile müthiş bir uyum yakalayan Mahrez, ligde geride kalan 6 haftada 5 gol, 3 de asiste imza attı. Mahrez, Vardy ve Albrighton üçlüsü, Leicester'ın ligde attığı 13 golün 12'sinde (asist veya gol olarak) katkıda bulundular.

Mahrez’in en ufak fırsatta Albrighton’la yaptığı ver-kaçlar ve rakip savunmaların tüm dükkatleriyle kapandığı anlarda Vardy’ye attığı enfes ara paslar bu üçlüyü, Premier Lig’in en çok çekinilen hücum hatlarından biri yapmış durumda.

Bu hafta Stoke karşısında ilk yarıdaki hücum etkinliği az olan Leicester'ın patronu Ranieri, ikinci yarıya Gökhan İnler'in yerine Albrighton’ı alarak başladı. Albrighton'ın takıma getirdiği hareketlilik ve yukarıda bahsettiğimiz uyumla bir kez daha puanı kurtardılar. Albrighton devamlılık problemini de hallederse Mahrez ve Vardy ile çok iyi işler çıkarabilir.

Leicester savunmada her ne kadar oturmamış bir görüntü verse de, Mahrez'in başrolünde olduğu bu "üçlü" sıkıntıları bir şekilde telafi ediyor. Ligin henüz ilk haftaları olsa da Leicester City, bu yıl performansıyla Premier Lig'e damga vuracak gibi görünüyor.

BAKİ BOZKUŞ

trtspor.com
 

Sıradaki Haber
Bilic'li West Ham bir devi daha devirdi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz