Futbol

Guardiola sonraki durağını açıkladı!

05 Ocak 2016 Salı 16:28 - Son Güncelleme 05 Ocak 2016 Salı 18:00

Pep Guardiola, "İngiltere'ye gitmek için doğru bir an" olduğunu belirtti.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in teknik direktörü Josep Guardiola, İngiltere'de çalışmak için doğru bir zaman olduğuna inandığını söyledi.

Sezon sonunda Bayern Münih'ten ayrılacağı açıklanan 44 yaşındaki Guardiola, Münih'te düzenlenen basın toplantısında kulüpten ayrılmasının sebebini yeni şehirler, yerler ve statlar görmek, yeni insanlarla tanışmak olarak gösterdi.

Uzun süre bir yerde kalmak istemediğini ve kariyerinde yeni bir adım atmayı hedeflediğini aktaran Guardiola, "İngiltere'ye gitme olanağım var ve bunun için doğru bir an olduğunu hissediyorum" dedi.

Birçok teknik direktörün İngiltere Premier Lig'de başarısız olduğunun hatırlatılması üzerine Guardiola, "Bunu yapmak istememin nedenlerinden biri de bu. Üç şampiyonluğu kazanan bir kulübe gitmek kolay" ifadelerini kullandı.

Gelecek sezon hangi takımı çalıştıracağını açıklamayan Guardiola, "Bir sözleşme yaparsam bunu kulüp açıklar. Şimdi bir şey söyleyemem" şeklinde konuştu.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanmanın zor olduğunu belirten Guardiola, "Bazıları Şampiyonlar Ligi'ni kazanmadan buradaki dönemin mükemmel geçmeyeceğini söylüyor ancak Şampiyonlar Ligi kolay kazanılmıyor. Benim için önemli olan oyunculara yardım etmek, onların iyi olmasını sağlamak. Üç Bundesliga sezonunun ilk yarısında bir mağlubiyet almak mükemmel" değerlendirmesinde bulundu.

Kendisinin gelecekte Bayern Münih tarihinin küçük bir parçası olacağını belirten 44 yaşındaki teknik direktör, geçmişte Bayern Münih ile büyük başarılar yaşayan Jupp Heynckes gibi kişilerle yarışmadığını kaydetti.

Guardiola, halefi Carlo Ancelotti ile ilişkin bir soru üzerine "Kulübü ve Carlo'yu tebrik ediyorum. Mükemmel bir karar olduğuna inanıyorum. Carlo için en iyisini diliyorum. Ona en iyi takımı bırakmak için çalışacağım. Teknik direktörler gelir, gider ancak en önemlisi kulübün istikrarı. Bu kadro Heynckes ile kazandı, bizimle kazandı. Carlo ile de kazanacak" yanıtını verdi.

Real Madrid'de teknik direktörlüğe getirilen Zinedine Zidane ile igili olarak da Guardiola, "Zizou için en iyisini diliyorum. Futbolla ilgili her şeyi biliyor. Ona başarının en mükemmelini dilemiyorum, çünkü ben Barcelona'nın taraftarıyım ama onun için en iyisini diliyorum" diye konuştu.

 

Sıradaki Haber
Handanovic nikah tazeledi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz