Futbol

Guardiola'nın Bayern Münih'i daha farklı

30 Ekim 2013 Çarşamba 16:22 - Son Güncelleme 30 Ekim 2013 Çarşamba 16:25

Bayern Münih'te gözle görülür değişim yaşandı.

Almanya lig ile kupası ve Şampiyon Kulüpler Kupası'nı aynı yıl kazanan Bayern Münih aynı yılın ortalarında Barcelona'nın eski hocası Pep Guardiola ile anlaştığını açıkladığında herkesin aklında bundan daha iyisi ne olabilirdi vardı.

Bu yılın başında takımın başına geçmesiyle birlikte Bayern Münih takımında da gözle görülür bir değişim yaşandı.

Bundesliga'da namağlup unvanına sahip Bayern Münih, Guardiola'nın gelmesiyle göze hoş gelen bir futbol oynuyor.

Pep Guardiola son demecinde Bayern Münih'i Barcelona yapmayacağını, Bayern Münih'in Barcelona'dan daha farklı bir futbol oynadığını, futbolcuların değişik bir çevre ve mantaliteye sahip olduklarını söyledi.

İlk iş olarak ezeli rakip Dortmund'dan Mario Götze'yi transfer ettiren Pep Guardiola takıma yeni kazandırdığı futbol mantalitesiyle adından daha uzun süre bahsettirecek gibi gözüküyor. Bu yıl FIFA yılın futbolcusu adayları arasına Bayern Münih'ten 5 futbolcuyu aldı. Ayrıca bu yıl Avrupa'da yılın futbolcusu olarak Franck Ribery seçildi.

Başta Hollandalı yıldız Arjen Roben olmak üzere tüm takımından neredeyse yüzde 100 verim alan Guardiola'yı diğer antrenörlerden farklı kılan gerçekler neler? Arjantin'in efsane teknik direktörlerinden biri olan Cesar Luis Menotti, bunu şöyle açıklıyor:
"Oyuncular onun ne istediğini biliyor. Ayrıca o sinirleri olmayan takıntılı bir adam. Birçok maç seyrediyor, çalışıyor, oyuncularını tanıyor ve onları herhangi bir suçlamada bulunmadan düzeltiyor."

Menotti, Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın örnek aldığı teknik adamlardan biri belki de en önemlisi.

Guardiola, Bayern'de göreve başlamadan önce, Alman Süddeutsche Zeitung, 75 yaşındaki efsane ile Buenos Aires'teki evinde Katalan teknik adamla bir röportaj gerçekleştirdi. Menotti bu röportajda, "Guardiola başarıyı kalıcı yapmaya çalışacaktır. Ama en büyük hedefi takım ile taraftarı arasında duygusal bağı güçlendirmek olacaktır. Bununla birlikte insanlar yenilgi sonrası 'bugün kaybettik ama ne kadar iyi oynadık' diyeceklerdir. İki yol var. Ya oyun alanını vahşi atların koştuğu bir savaş alanına çevireceksin ya da sahayı ustaların çok güzel işler ortaya koyduğu bir tamirhaneye dönüştüreceksin. İşte Guardiola bu. Eğer Guardiola'nın takımını seyredersen sana güzellik sunması çok muhtemeldir." ifadelerini kullandı.

Günümüzün futbol filozofu sayılan Oscar Luis Menotti, 1974-1983 yılları arasında Arjantin Milli Takımı'nı çalıştırdıktan sonra Barcelona, Atletico Madrid ve Meksika Milli Takımı'nı çalıştırdı. 1978 Dünya Kupası'nın kazanmasının ardından "Oyuncularım diktatörün taktiği ve terörün sistemini yendi." diyerek tarihe geçerken futbola ideolojik bir boyut kazandırmıştı.

Sıradaki Haber
Dortmund'la 2018'e kadar!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz