Futbol

Haaland: Benim idollerim Ibra ve CR7

04 Mayıs 2020 Pazartesi 10:29 - Son Güncelleme 04 Mayıs 2020 Pazartesi 11:46

Dünya futbolunun yeni yıldızı Erling Haaland, Zlatan İbrahimovic ve Cristiano Ronaldo'yu örnek aldığını açıkladı. Borussia Dortmund'un Norveçli futbolcusu, Lionel Messi'nin 2025 yılında da Ballon d'Or ödülünü kazanabileceğini iddia etti.

Erling Haaland, ilham aldığı oyuncuları paylaştı. "Benim idollerim Ibra ve CR7" diyen Borussia Dortmund'ın genç yıldızı, ilerlemiş yaşlarına rağmen sahalara renk katan Cristiano Ronaldo ve Zlatan brahimovic'i örnek aldığını söyledi.

19 yaşındaki futbolcu, "Ronaldo'nun yüzünde 'Günün adamı benim, bugün gol atacağım' ifadesini görüyorum ve bu beni etkiliyor. İbrahimovic ve Ronaldo başarıya öylesine açlar ki yaptıkları işe kendilerini adıyorlar" dedi.

Lionel Messi ile Ronaldo arasında seçim yapamayacağını belirten Haaland, "2025'te Ballon d'Or ödülünü kim kazanır?" sorusuna "Messi" cevabını verdi.

"16 yaşında Molde'de oynarken Teknik Direktör Solskjaer'den son vuruşlarla ilgili çok şey öğrendim" diyen genç yıldız, "Futbolu bırakmış isimler arasında Frank Lampard ile oynamayı isterdim" diye konuştu.

Ara transferde FC Salzburg'tan Borussia Dortmund'a transfer olan Haaland, bu sezon çıktığı 33 maçta 40 gol attı, 9 da asist yaptı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Juventus Dybala'nın sözleşmesini uzatıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz