Futbol

''Henüz yüzde 100 formunda değil''

20 Ağustos 2015 Perşembe 17:52 - Son Güncelleme 20 Ağustos 2015 Perşembe 17:55

Danny Blind, Robin van Persie'nin performansını yorumladı.

Hollanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Danny Blind, Fenerbahçe'nin sezon başında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester United'dan transfer ettiği Robin van Persie'nin henüz formuna kavuşmadığını söyledi.

Hollanda Milli Takımı'nın yeni teknik heyetinin tanıtıldığı basın toplantısında, Van Persie'nin milli takıma çağrılıp çağrılmayacağı sorusu yöneltilen Blind, 32 yaşındaki futbolcunun Türkiye'ye transfer olduktan sonra çok az maçta görev aldığını belirtti.

Van Persie ile görüştüğünü anlatan Blind, "Robin henüz yüzde 100 formda değil. Bu konuda çalışmaya devam ediyor. (Fenerbahçe'de) sadece iki kez 15'er dakika oynadı. Bu akşamki UEFA Avrupa Ligi maçında en az 45 dakika oynaması bekleniyor. Lig başlayınca bu süre uzayacak. Bu da form tutması için gidilen yolda bir basamak" ifadelerini kullandı.

Van Persie'nin de durumun bilincinde olduğuna değinen Blind, milli takıma çağrılıp çağrılmama kararının sonra verileceğini kaydetti.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde Türkiye ile aynı grupta yer alan Hollanda Milli Takımı'nda daha önce yardımcı antrenörlük yapan Blind, Guus Hiddink'in istifası üzerine 1 Ağustos'ta teknik direktörlüğe getirilmişti.

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB) Genel Direktörü Bert van Oostveen ise EURO 2016 elemeleri kapsamında 6 Eylül'de Türkiye ile yapacakların maçın Konya yerine İstanbul'da oynamasını arzuladıklarını bildirdi.

"İstanbul'da oynamayı tercih ederdik" diyen Van Oostveen, buna karşın yetkililerle konuştuklarını ve Konya'nın güvenli olmadığına yönelik herhangi bir durumun bulunmadığını da söyledi.

Sıradaki Haber
Mourinho Barçalı yıldızı kaptı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz