Futbol

Iago Aspas ikinci baharında

04 Ocak 2021 Pazartesi 15:43 - Son Güncelleme 04 Ocak 2021 Pazartesi 16:42  |  Kaynak : TRT SPOR

Liverpool ve Sevilla'da top koşturduktan sonra 2015'te eski takımı Celta Vigo'ya dönen Iago Aspas, ikinci döneminde adeta coştu. 33 yaşındaki yıldız futbolcu, bu sezon La Liga'da hem gol hem de asist krallığı yarışını zirvede götürüyor.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) geride kalan 17 haftada 23 puan toplayarak 8. sıraya yerleşen Celta Vigo'yu uzun yıllardır formasını terleten Iago Aspas sırtlıyor. Attığı 9 golle gol krallığında, arkadaşlarına yaptığı 6 servisle de asist krallığında ilk sırayı kimseye bırakmayan Aspas, takımının gollerinin üçte ikisine doğrudan katkı verdi.

Liverpool ve Sevilla sonrası...

2008-2013 yılları arasında Celta Vigo'da gösterdiği etkileyici performansla Liverpool'un yolunu tutan Aspas, Ada'da kendisi adına kayıp geçen bir yılın ardından Sevilla'nın yolunu tutmuştu.

Kırmızı-beyazlı formayı giydiği 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan Aspas, sezon sonunda yıldızının parladığı Celta Vigo'ya döndü.

Celta Vigo tarihinin en çok golcü ismi

Geride kalan 5.5 sezonda, Celta Vigo formasıyla tam 111 gol kaydeden yıldız futbolcu, bu sezonların tamamında, takımının tabelayı en çok değiştiren oyuncusu olmayı başardı. Iago Aspas aynı zamanda, Celta Vigo tarihinin en çok gol sevinci yaşayan futbolcusu konumunda bulunuyor.

Real Madrid maçında sakatlandı

Öte yandan La Liga'nın 17. haftasında Real Madrid'e deplasmanda 2-0 yenilen Celta Vigo'da yıldız oyuncu Aspas, 51. dakikada sakatlanarak oyundan çıkmıştı.

Türk futbolcular Okay Yokuşlu ve Emre Mor'un formasını giydiği Celta Vigo, yeni teknik direktörü Eduardo Coudet ile iyi bir çıkış yakalamış ve Real Madrid maçına kadar ligde oynadığı son 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik almıştı.

Sıradaki Haber
Milan 28 yıl sonra bir ilki yaşadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz