Futbol

İşte Çalhanoğlu'nun takımı

04 Temmuz 2014 Cuma 00:10 - Son Güncelleme 04 Temmuz 2014 Cuma 09:17

Bayern Leverkusen'in Hakan Çalhanoğlu'nu kadrosuna kattığı öne sürüldü.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hamburg'da forma giyen milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun, Bayer Leverkusen'e transfer olduğu iddia edildi.

Alman basınında çıkan haberlere göre, Hamburg ile Bayer Leverkusen kulüpleri Çalhanoğlu transferi konusunda anlaşmaya vardı. Sportbild dergisinin internet sayfasında yer alan haberde, transfer sözleşmesinin dün akşam imzalandığı yazıldı.

Çalhanoğlu'nun bugün Leverkusen'de sağlık kontrolünden geçeceği, muhtemelen öğleden sonra yeni takımıyla antrenmana çıkacağı, ardından da yeni takım arkadaşlarıyla 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya ile Fransa arasında oynanacak karşılaşmayı izleyeceği kaydedildi.

Bild gazetesinde yer alan haberde de Çalhanoğlu'nun 14 milyon avro karşılığında Hamburg'dan Bayer Leverkusen'e transfer olacağı ileri sürüldü. Genç oyuncunun Bayer Leverkusen ile 5 yıllık sözleşme imzalayacağı savunuldu.

Hamburg kulübü Türk oyuncunun transferinden elde edeceği parayla geçen sezon Hertha Berlin'den kiralanan Pierre Michel Lasogga'nın bonservis bedelini ödeyeceği belirtildi.

Daha önce Bayer Leverkusen takımına transfer olmak istediğini söyleyen ve bu talebini Hamburg yönetimine ileten Hakan Çalhanoğlu, soyal medyada Hamburg taraftarlarından aldığı eleştireler sebebiyle Heidelberg kentindeki bir psikologdan 15 Temmuz'a kadar "iş göremez" raporu aldı ve Hamburg takımının yeni sezon hazırlık çalışmalarına katılmadı.

2018 yılına kadar Hamburg kulübüyle sözleşmesi bulunan Çalhanoğlu'nun Bayer Leverkusen takımına transfer olmak istediği yönündeki ısrarına rağmen Hamburg kulübünün yöneticileri, genç oyuncunun takımdan ayrılmasına izin vermemişti.

Genç yetenek, Bundesliga'da oynadığı ilk sezonda, 31 maçta 11 gol attı ve 4 asist yaptı. (AA)

Sıradaki Haber
Kanarya Soma için sahada
Yükleniyor lütfen bekleyiniz