Futbol

İsveç'in "göz bebeği" Ibrahimovic

12 Kasım 2013 Salı 12:23 - Son Güncelleme 12 Kasım 2013 Salı 12:58

Gelecek yıl yıldız golcünün fotoğrafını taşıyan pul basılacak.

 Zlatan Ibrahimovic, İsveç'te 8. kez "Yılın En İyi Oyuncusu" ödülüne aday olarak gösterildi.

UEFA'da yer alan haberde, daha önce bu ödülü 7 kez kazanan Paris Saint-Germain'li (PSG) Ibrahimovic için yarışma jürisinin, "Karizmaya, olgunluğa ve teknik üstünlüğe sahip gerçek şampiyon, dünyanın en iyileri arasında bir sonraki adımını attı" ifadesini kullandığı vurgulandı.

Haberde, 1946'dan beri düzenlenen yarışmada, hiçbir İsveçli futbolcunun bu ödülü ikiden fazla almadığı da vurgulandı.

Pulu basılıyor

Öte yandan, İsveç posta kurumu, milli golcünün fotoğrafının bulunduğu bir pul basmayı planladığını duyurdu.

"Zlamp" adı verilecek pulun yüksek kalitede basılacağı, bu sayede artan elektronik posta trafiğinin engelenmesi ve mektupların tekrar popülerleşmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Piyasaya 27 Mayıs 2014'de sürülmesi beklenen pul için 5 farklı tasarım hazırlanırken, bu konuda görüşlerini dile getiren Ibrahimovic, "Pulun köşesinde fotoğrafım olacak ve son halini görmek eğlenceli olacak. Pulun üzerinde olmak büyük bir onur, seçildiğim için gurur duyuyorum" şeklinde görüşlerini paylaştı.

İsveçli golcü, çok fazla fatura aldığını ve bunların üzerinde nadiren güzel bir pul gördüğünü belirterek, "Belki bu durum artık değişecek" ifadesini kullandı.

Dünya Kupası elemeleri

Bu arada Ibrahimovic, Dünya Kupası elemeleri play off mücadelesi öncesinde yaptığı açıklamada, İsveç'in finalleri Portekiz'den daha fazla hakettiğini savundu.

Cuma günü Portekiz'de yapılacak ilk maç öncesi konuşan Zlatan Ibrahimovic, "Onlar favori gösteriliyor ama biz de Almanya'nın ardından ikinci sırayı aldık. Grupta çok zorlu karşılaşmalar oynadık ama bizi en çok Portekiz maçları heyecanlandırıyor" şeklinde konuştu.

Etiketler : Zlatan Ibrahimovic
Sıradaki Haber
Fatura Luxemburgo'ya kesildi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz