Futbol

'Kırmızı' Ramos

18 Şubat 2019 Pazartesi 10:17 - Son Güncelleme 18 Şubat 2019 Pazartesi 11:02

Sergio Ramos denince neredeyse akıllara artık kırmızı kart geliyor. Bu hafta sonu 25. kırmızı kartını gören İspanyol savunmacı bu alanda rekoru da elinde bulunduruyor.

Sergio Ramos, dünyanın en iyi savunma oyuncularından biri. Aynı zamanda en çok konuşulan futbolcular listesinde de ön sıralarda yer alıyor. Hem bir savunma oyuncusuna göre gol yüzdesi yüksek hem de gördüğü kırmızı kartları rakiplerine göre bir hayli fazla. 

Bu hafta sonu La Liga'da Real Madrid'in Girona'ya 2-1 yenildiği maçta Sergio Ramos bir kırmızı kart daha gördü. Bu kart, onun Real Madrid'de gördüğü 25. kırmızı kart oldu. 5 kartı Avrupa'da gören Ramos, Avrupa'nın 5 büyük liginde de en fazla kart gören futbolcu oldu. Daha önceki rekor Fransa'da Bordeaux, Nice ve Marsilya takımlarında oynayan ve 19 kırmızı kart gören Cyril Rool'daydı. 

La Liga'da 20 kırmızı kart barajını aşan ilk futbolcu olan Ramos, gelecek hafta Levante deplasmanında olmayacak. Fakat 2 Mart'ta Barcelona ile oynayacakları maçta sahaya çıkabilecek. 

Ramos, Şampiyonlar Ligi'nde Ajax ile oynadıkları maçta gördüğü sarı kartla da dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Maç sonu gördüğü sarı kartla ilgili gelen bir soruyu cevaplayan İspanyol yıldız, "Skora bakınca sarı kart görmeyi zorlamadım dersem yalan söylemiş olurum. Buradan rakibi küçümsediğim ya da turu geçmeyi garantilediğimiz anlaşılmasın. Ama futbolda böyle zor kararlar almak durumundasınız" ifadelerini kullandı.

Ramos'un bilerek sarı kart gördüğünü açıklaması gündem oldu. Çünkü 2017'de bir başka Şampiyonlar Ligi maçında Real Madrid oyuncusu Dani Carvajal turu garantilemelerinin ardından oynanan APOEL maçında bilerek sarı kart görmüş ve bir maç ceza alması gerekirken iki maçla cezalandırılmıştı.

Ramos, 2005 yılından beri Real Madrid'de oynuyor. Sevilla'dan zamanında 27 milyon euro'ya alınan Ramos, Real Madrid formasını 601 kez giydi. İlk sezonunda 4 kırmızı kart gördü, hatta ikisini ilk ayda. 

Fakat buna karşın 161 kez giydiği İspanya Milli Takımı forması altında hiç kırmızı kart ile karşılaşmadı. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Real Madrid evinde kaybetti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz