Futbol

La Liga şampiyonunu arıyor

12 Mayıs 2014 Pazartesi 16:58 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2014 Pazartesi 17:10

İniesta: "Şampiyonluk için en az onlar kadar biz de açız"

Barcelonalı Andres İniesta, Atletico Madrid maçını kazanmak zorunda olduklarını belirterek, "Şampiyonluk için en az onlar kadar biz de açız" dedi.

Barcelonalı başarılı oyuncu İniesta, gazetecilere yaptığı açıklamada, cumartesi günü sahalarında oynayacakları maçta şampiyonluklarını ilan edebileceklerini hatırlatarak, "Kazanmak zorundayız. Sahamızda oynayacak olmamız bize rahatlık vermeli. Aceleci olmaya ve gerginliğe gerek yok. Neyimiz varsa, birinci dakikadan maç sonuna kadar hepsini sahaya koyacağız. Takımın, taraftarın yüzde 200 desteğine ihtiyacı var. İnşallah hep birlikte şampiyonluğu kutlarız" diye konuştu.

Her iki takımında birbirini çok iyi tanıdığı, küçük ayrıntıların sonucu belirleyeceğini kaydeden Barcelona'nın ikinci kaptanı, paslarda ve rakip kaleye yakın bölgede daha etkili olmaları gerektiğini ve son dönemlerde yaşadıkları gol sorununu aşmaya çalışacaklarını anlattı.

Şampiyonluğu layık olanın kazanacağını söyleyen İniesta, şampiyonluğun kaçırılması ihtimalini ise "Bu çok sert olur" şeklinde yorumladı.

Sezon boyunca yaptıkları mücadele dikkati çeken İniesta, "Sezon içinde birçok kez lider olduk, koştuk, mücadele ettik. Eğer kazanırsak buna layık olduğumuz içindir. Savaştık ve bu lig şampiyonluğunu istiyoruz. Eğer iyi oynayıp, sahada iyi şeyler yaparsak kazanırız ama 'ne olursa olsun kesin kazanacağız' diye düşünmemeliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sezon boyunca spor dışı çok fazla olay yaşadıklarını, taraftarın tepksinin normal olduğunu ancak herkesin takımı şampiyon görmek istediğini de dile getiren İniesta, "Eğer bir takım lig şampiyonu olursa asla kötü bir sezon geçirmiş olamaz" dedi.

Sezon sonunda takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan teknik direktör Tata ile ilgili soruyu ise İniesta, "Yaptıklarıyla inanılmaz değerli biri. Her şey yapılmışken ve çok kısa bir süre kalmışken takıma geldi. Çok talepkar bir kulübe geldiği de doğru. Bir teknik heyet için ilk yıl hiçte kolay değildir. Bu maçı bir uğurlama olarak algılamıyorum ama o ve teknik heyeti bu lig şampiyonluğunu kazanmaya layık. Sonunda hepimiz aynı gemideyiz ve kazanıp, bunu kutlamak istiyoruz ve herkes bu kulüpten ve futbolcularından gurur duymalı" şeklinde cevaplandırdı.

Bu arada Barcelona'nın gelecek sezon için hazırlıklarına değinen İspanyol basını, "gönderilecekler listesinde" yer alan Dani Alves, Cesc Fabregas, Alexis Sanchez, Pedro, Alex Song ve Javier Mascherano'nun takımla belki de son maçlarına çıkacak olmasına vurgu yaptı.

Sakatlıklar korkutuyor

Öte yandan sahasında Malaga ile berabere kalarak şampiyonluk için büyük bir fırsatı kaçıran Atletico Madrid kanadında ise şu anda en önemli sorun sakatlar olarak gözüküyor. Atletico'nun bugünkü antrenmanına Diego Costa'nın yanı sıra dizinde sorun olan kaleci Courtois ve Barcelona maçında oynaması zor gözüken Cristian Rodriguez katılmadı.

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) sezonun şampiyonunun belirleneceği Barcelona ve Atletico Madrid maçı, 17 Mayıs Cumartesi günü TSİ 19.00'da oynanacak.

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Draxler kararını verdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz