Futbol

La Liga'da A.Madrid rüzgarı

25 Eylül 2013 Çarşamba 12:03 - Son Güncelleme 25 Eylül 2013 Çarşamba 12:13

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (La Liga) Barcelona ve Atletico Madrid, 6. hafta maçlarını da kazanarak namağlup unvanlarını korudu.

Bazı maçlarda kontratağa dayalı oyun stilinden dolayı eleştirilen Barcelona, dün sahasında Real Sociedad'ı 4-1 yendi. Neymar ve Messi ikilisinin ilk 11'de sahaya çıktığı maçta Katalan takımının gollerini Neymar (Dk. 5), Messi (Dk. 8), Busquets (Dk.23) ve Bartra (Dk. 77) atarken, Real Sociedad'ın tek golü De la Bella'dan (Dk. 64) geldi. Arjantinli Gerardo Martino'nun öğrencileri, böylece arka arkaya oynadığı son 3 maçta da 4'er gol atmayı başardı.

Barcelona, 28 Eylül Cumartesi günü 7. hafta mücadelesinde deplasmanda Almeria ile oynayacağı maçı kazanırsa tarihindeki en iyi lig başlangıcını yapacak ve Arjantinli teknik direktör Martino takıma gelir gelmez önemli bir başarıya imza atmış olacak. Barcelona, kulüp tarihinde 6 kez ligin ilk 6 haftasında puan kaybetmezken, bunlardan 5'inde sezonu şampiyon olarak tamamladı.

Bu arada, Barcelona'nın Real Sociedad karşısındaki futbolu ise beğeni topladı. İspanyol basını, Barcelona'nın kendisine yöneltilen eleştiriler gözönüne alındığında en doğru zamanda mükemmel bir futbol oynadığını yazdı.

Atletico Madrid'in bileği bükülmüyor

Barcelona'nın ardından averajla ikinci sırada bulunan Arda Turanlı Atletico Madrid'de, ligde henüz puan kaybı yaşamadı. Atletico Madrid, 6. hafta karşılaşmasında Osasuna'yı Diego Costa'nın golleriyle 2-1 mağlup etti.

1964-65 ve 1991-92 sezonlarında olduğu gibi 6'da 6 yapan takımın Arjantinli teknik direktörü Diego Simeone, ''Demagoji hoşuma gitmiyor. Maç maç düşünüp çalışıyoruz ve bizi motive eden tek şey iyi işler yapmak. Elbette üzerimizdeki sorumluluk her geçen gün artıyor ama gücümüz çalışmamızda'' ifadelerini kullandı.

La Liga'nın 7. haftasında cumartesi günü Santiago Bernabeu Stadı'nda Real Madrid'e konuk olacak Atletico Madrid de bu maçı kazanması halinde Barcelona gibi tarihindeki en iyi sezon başlangıcını yapacak.

Öte yandan, Atletico Madrid'de geçtiğimiz hafta deplasmandaki Valladolid maçında dinlendirilen Arda Turan, Osasuna'ya karşı sahaya ilk 11'de çıktı. 90 dakika sahada kalan Arda, özellikle ilk yarıda etkili bir futbol ortaya koyarken, maçın 71. ve 76 dakikalarında iki önemli gol pozisyonunu değerlendiremedi.

Sıradaki Haber
Ibrahimovic 2016 sonuna kadar PSG'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz