Futbol

Lazio, Inter'e bu sezonki ilk yenilgisini yaşattı

16 Ekim 2021 Cumartesi 21:56 - Son Güncelleme 16 Ekim 2021 Cumartesi 22:26  |  Kaynak : AA

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) 8. haftasında Lazio, konuk ettiği Inter'i 3-1 yendi. Bu sezonki ilk yenilgisini alan İnter'de milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, 86. dakikada oyuna dahil oldu.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve dengeli başlayan mücadelenin 12. dakikasında Ivan Perisic, kazanılan penaltıyı gole çevirerek Inter'i maçta öne geçirdi: 0-1.

İlk yarıda iki takım da karşılıklı pozisyonlar bulsa da devreye konuk takımın üstünlüğüyle girildi.

Ev sahibi Lazio, 64. dakikada Ciro Immobile'nin penaltıdan attığı golle maça yeniden eşitliği getirdi: 1-1.

81. dakikada gelişen ani Lazio atağında Felipe Anderson, ev sahibi takımı maçta 2-1 öne geçiren golü attı.

90+1. dakikada Luis Alberto'nun kullandığı serbest vuruşta ceza sahası içinde topa yükselen Sergej Milinkovic-Savic, Lazio adına farkı 2'ye çıkaran golü attı: 3-1.

Bu arada, Inter kadrosunda yer alan ve karşılaşmada yedek soyunan milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu, 86. dakikada Nicolo Barella'nın yerine oyuna dahil oldu.

Milinkovic-Savic'in golü, mücadelenin skorunu da tayin etti. Lazio, ilk yarıda geriye düştüğü maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-1 kazandı ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Lazio, puanını 14'e yükseltti ve puan tablosunda maç fazlasıyla 5. sıraya çıktı.

Bu sonuçla Inter, bu sezon ilk yenilgisini başkent deplasmanında Lazio karşısında yaşadı. Mavi-siyahlılar, 17 puanla 3. sırada yer aldı.

Simone Inzaghi, Serie A'daki ilk yenilgisini eski takımından aldı

Diğer yandan, uzun yıllar Lazio'yu çalıştırdıktan sonra sezon başında Inter Teknik Direktörlüğü görevini üstlenen Simone Inzaghi de Serie A'daki ilk yenilgisini eski takımına karşı yaşamış oldu.

Karşılaşmanın ardından sahada iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı.

Serie A'da 8. haftanın açılış maçında Spezia, Salernitana'yı 2-1 yendi.

Sıradaki Haber
Lille'in serisini Clermont bitirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz