Futbol

Maradona'nın tartışmalı golü attığı maçın hakemi konuştu

27 Kasım 2020 Cuma 18:52 - Son Güncelleme 27 Kasım 2020 Cuma 19:47  |  Kaynak : TRT SPOR

İngiltere'nin Arjantin'e 1986 Dünya Kupası'nda Maradona'nın "elle" attığı golle elendiği maçın Tunuslu hakemi, Diego Maradona'nın 'yüzyılın golünü' atmasına yardım ettiği için "gururlu ve onurlu" olduğunu söyledi.

Maradona 60 yaşında hayata gözlerini yumdu, ardında dünyaya bıraktığı miraslar kaldı...

O miraslardan biri de kuşkusuz 1986 Dünya Kupası'nda İngiltere'ye elle attığı ve "Tanrı'nın eli" olarak adlandırılan goldü.

O maçın hakemi de Tunuslu Ali Bin Nasser'di...

Nasser, Maradona'nın ölümünün ardından BBC'ye açıklamalarda bulundu. 

 "Orta sahadan çıktı ve ben onu yakından takip ediyordum. Maradona gibi birine hakemlik yaptığınızda, gözlerinizi onlardan ayıramazsınız.

"Onu üç kez alt etmeye çalıştılar, ancak zafer arzusu onu ileriye doğru itmeye devam etti."

"Ayağa kalktığını her gördüğümde, kaleye ulaşana kadar 'avantaj' diye bağırıyordum."

"Ceza sahasının dışından izliyordum, ve yaklaşık 50 metre koştum. 'Savunucuların onu şimdi indirmeye çalışacağını' düşündüm. Bunun olmasını bekliyordum ve düdük çalmaya hazırdım."

"Şaşırtıcı bir şekilde, başka bir defans oyuncusu ve kaleciyi [Peter Shilton] geride bırakarak 'yüzyılın golü' olacak şeyi kaydetti."

"Bu tarihsel başarıda rol oynadığım için bir kişi ve bir hakem olarak gurur ve onur duyuyorum.

"İlk üç temastan herhangi birinde bir faul için düdük çalsaydım, bu kadar muhteşem bir şeye tanık olmazdık. Verdiğim bu avantaj, en gurur verici başarılarımdan biriydi."

Bin Nasser, Mexico City'deki Estadio Azteca'da yaklaşık 115.000 taraftarın önünde oynanan 1986 çeyrek finalinin, tartışmalı ilk gol kararına rağmen kariyerinin "en önemli noktası" olduğunu sözlerine ekledi.

"Canlı bir şekilde hatırlıyorum," diye devam etti.

"İngiliz defans oyuncusundan [Steve Hodge] topu aldı, geri gönderdi ve Maradona Peter Shilton ile havadaydı ve ikisi de benden uzağa bakıyordu.

"Yardımcı hakem Bulgar Bogdan Dochev ile göz göze geldik.".

"İlk başta tereddüt ettim, sahanın ortasına geri dönen Dochev'e bakıp golü doğruladım. Elle oynama pozisyonu için bir işaret vermedi."

"Eğer bir meslektaşım benimkinden daha iyi bir konumdaysa, onun görüşüne saygı duymalıyım."

Sıradaki Haber
Napolililer Maradona için sokaklara döküldü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz