Futbol

Messi'nin Dünya Kupası formaları açık artırmada

01 Aralık 2023 Cuma 14:33 - Son Güncelleme 01 Aralık 2023 Cuma 14:43  |  Kaynak : TRT SPOR

Futbol efsanesi Lionel Messi'nin 2022 Dünya Kupası'nda giydiği 6 forma açık artırma ile satışa çıkarıldı. Rekor fiyatla satılması beklenen formalar için şu ana kadar verilen en yüksek teklif 5 milyon 200 bin dolar oldu.

Arjantin'in zaferi ile sonuçlanan 2022 Dünya Kupası'nda kaptan Lionel Messi'nin giydiği altı forma Amerika Birleşik Devletleri'nde açık artırmaya çıkarıldı.

Müzayede evi yetkilisi Brahm Wachter, açık artırmayla ilgili olarak "Messi'nin 2022 FIFA Dünya Kupası'nda grup aşamalarında, son 16 turunda, çeyrek finalde, yarı finalde ve tabii ki herkesin hatırladığı Fransa'ya karşı oynadığı final maçında giydiği altı forma satışta. Bunların hepsi maçta giyilmiş formalar. Hepsini maçın ilk yarısında giydi. Yakından bakarsanız üzerlerinde kesinlikle kir var. Geçen yıl, Maradona'nın 'Hand of God' formasını sattık. Açıkçası çok ikonik bir andı ve forma 9,3 milyon dolara satıldı" ifadelerini kullandı.

Müzayede evi yetkilileri, futbolun efsanesi Messi'nin giydiği altı formanın "en değerli spor hatıra koleksiyonu" olmasını bekliyor.

Wachter, "Onlara 10 milyon doların üzerinde değer biçiyoruz. Daha bu sabah, açık artırmayı başlatmak için 5,2 milyon dolarlık bir teklif aldık. Dolayısıyla bu konuda gerçekten heyecanlıyız." diye konuştu.

Beyaz ve gök mavisi formalar, 14 Aralık'a kadar tekliflere açık olacak.

Açık artırmadan elde edilen gelirin bir kısmı, Leo Messi Vakfı'nın desteklediği, nadir hastalıktan muzdarip çocukların ihtiyaçlarının karşılanması amacını güden UNICAS Projesi'ne bağışlanacak.

İnternet üzerinden süren müzayedede, maçta giyilen bir spor eşyasına ödenen en yüksek fiyat rekorunun kırılması bekleniyor.

Rekor ödeme, geçen yıl 10 milyon 100 bin dolarla Michael Jordan'ın 1998 NBA Finali'nin açılış maçında giydiği "son dans" forması için yapılmıştı.
 

Sıradaki Haber
Yusuf Yazıcı tarihe geçti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz