Futbol

Mustafa Denizli'den "Avrupa Süper Ligi" yorumu

20 Nisan 2021 Salı 17:20 - Son Güncelleme 20 Nisan 2021 Salı 17:42  |  Kaynak : TRT SPOR

Deneyimli teknik direktör Mustafa Denizli, tartışmaların odağındaki "Avrupa Süper Ligi" ile ilgili TRT SPOR'a açıklamalar yaptı. Denizli, "Kulüpler bu statüyle devam etse bile şu anki durumlarından daha avantajlı duruma gelecek" dedi.

"Spor Stüdyosu" programına telefonla bağlanan Mustafa Denizli, Avrupa Süper Ligi ile ilgili değerlendirmelerinde bulundu. Denizli, şunları söyledi:

"Olaya pencerenin iki tarafından da bakmak lazim. Bir tarafta Şampiyonlar Ligi'nde katar takımlar ve ülkeler var. Diğer tarafta bunları tamamlayıcı zaman zaman enteresan sonuçlar alan ülke takımları var. İkinci gruptaki takımlar da aşağı yukarı aynı takımlar. Burada esas hadise şu; yıllardan beri bu organizasyonları UEFA ve FIFA yapıyor. Bu kulüpleri haklı kılan bir pozisyon var. UEFA ve FIFA'nın bu kulüpler üzerinden kazandığı ve bütçesine kattığı ciddi bir para var. Bu işi götüren takımlar, Avrupa ve dünyanın büyük dikkatle takip ettiği büyük kulüpler. Dolayısyla bu paranın bölüşümünde farklı bir metoda geçilmesi isteniyor. Türkiye, Hırvatistan gibi diğer ülkelerin takımlarının elde ettiği gelirler çok farklı bir şey. Kulüpler de kendi içinde birliktelik sağlamış değil. 12 katar kulüp yetmez. Bu tür turnuvalara katılan takım sayısı bellidir. Büyük ihtimalle hükümetler de bu konudaki görüşlerini belirteceklerdir. Buradan bir orta yol bulunabilir mi? Bulunacaktır mutlaka. Ama buradan söz konusu kulüpler, turnuva bu haliyle bu statüyle devam etse bile şu anki durumlarından çok daha avantajlı çıkacaktır. Kulüplerin gelirleri muhtemelen artacaktır. FIFA ve UEFA, yıllardır bu organizasyonları planlayan ve yapan kurumlardır. Bu kurumlar sadece Şampiyonlar Ligi'ni yapmıyor. Avrupa Şampiyonası'nı, Dünya Şampiyonası'nı, Asya Şampiyonası'nı, Afrika Şampiyonası'nı, Amerika Şampiyonası'nı da yapıyor. Bu iki kurum, dışarıda bırakılamaz. Belki bir orta yol bulunur. Katar kulüplerin gelirleri mutlaka artacak ancak diğer kulüplerin gelirlerinde artış olup olmayacağı belli değil. Esas gelir yayın gelirleridir. "

Sıradaki Haber
UEFA'ya üye 55 ülke, Avrupa Süper Ligi'ni kınadı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz