Futbol

O Türk futbolcuyu çok istemiştim

16 Aralık 2014 Salı 11:25 - Son Güncelleme 16 Aralık 2014 Salı 11:38

İspanyol teknik adam Juande Ramos, Türkiye'den teklif aldığını açıkladı.

İspanyol teknik adam Juande Ramos, önceki sezonlarda Türk takımlarından teklifler aldığını, ancak bu görüşmelerin olumlu sonuçlanmadığını söyledi.

Bir ödül törenine katılmak üzere İstanbul'a gelen Ramos, Spor Toto Süper Lig'i yakından takip ettiğini belirterek, "Daha önce Türk takımlarından teklifler aldım ancak o dönem bu görüşmeler olumlu sonuçlanmadı. Türkiye'yi çok beğeniyorum. Türkiye Ligi'ni yakından takip ediyorum ancak şu an görüştüğüm bir Türk takımı yok. İleride teklif gelirse Türkiye'de çalışmaktan mutluluk duyarım" dedi.

 "Dnipro'dayken Mustafa Pektemek'i istemiştim"

Juande Ramos, Ukrayna Ligi takımlarından Dnipro'yu çalıştırdığı dönemde Beşiktaş'tan Mustafa Pektemek'i transfer etmek istediği yönünde çıkan iddialarla ilgili, "Dnipro'dayken Mustafa Pektemek'i takımımda görmek istemiştim. O dönem bir sakatlık geçirmişti ve sakatlık sonrası performansını yükseltmekte biraz zorlandı. O yüzden biz de kararsız kalmıştık. Mustafa'yı takımımda görmek istiyordum ancak yaşadığı sakatlık da transfer görüşmelerinin durmasındaki etkenlerden biriydi" ifadelerini kullandı.

"Arda İspanyol futboluna kendisini kanıtladı"

İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Turan'ın performansına da dikkati çeken İspanyol teknik adam, şunları söyledi.

"Arda, Atletico Madrid'de çok iyi bir performans ortaya koyuyor. Kendisi de takımı da çok başarılı gidiyor. Kendi bölgesinin en önemli isimlerden biri haline geldi. Atletico Madrid taraftarı kendisini çok seviyor. Hocasının da Arda'dan memnun olduğunu düşünüyorum. Atletico Madrid'in oyun sistemi de Arda'ya çok uyuyor. İspanyol futboluna kendisini kanıtladı."

Juande Ramos, Türk Milli Takımı'nın 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ne gitme şansını değerlendirerek, "Türk Milli Takımı eleme grubu maçlarına kötü başladı. İstedikleri performansı ortaya koyamadılar. Ancak finallere gitmek için hala bir şanslarının olduğunu düşünüyorum. Sonuçta grupta kalan maçlarının hepsini kazandıkları takdirde Fransa'ya gidebilirler. Futbol her türlü sonuca açık bir oyun, neden olmasın" şeklinde konuştu.

"Fatih Terim Türk futboluna adını altın harflerle yazdırdı"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i yakından tanıdığını belirten İspanyol teknik adam, "Fatih Terim'in Türk futboluna çok yararı dokundu, çok emek verdi. Çok büyük başarıların altına imza attı. Türk futboluna adını altın harflerle yazdırdı" dedi.

Juande Ramos, Spor Toto Süper Lig'deki şampiyonluk yarışıyla ilgili ise "Şampiyonlukta üç büyük takım Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin de şansı bulunuyor. Hepsi olabilir. Takımlar arasındaki puan farkı çok az ve sezonun bitmesine daha uzun bir süre var. Bana göre üç takım da şampiyonluk için kuvvetli aday" diye konuştu.

2 yıl üst üste UEFA Kupası

Teknik direktörlük kariyerine 1993 yılında başlayan Juande Ramos, 2005-2007 yılları arasında Sevilla ile 2 yıl üst üste UEFA Kupası'nı kazandı.

İspanyol teknik adam, Tottenham Hotspur, Real Madrid ve CSKA Moskova'da da teknik direktörlük görevlerinde bulundu.

Sıradaki Haber
Madrid zirvede yalnız kaldı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz