Futbol

Şampiyonluk çok yakın

16 Mayıs 2015 Cumartesi 15:17 - Son Güncelleme 16 Mayıs 2015 Cumartesi 15:27

Barcelona 23. şampiyonluğunu ilan edebilir.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) lider Barcelona, 17 Mayıs Pazar günü Atletico Madrid deplasmanında galip gelmesi halinde 23. şampiyonluğunu ilan edecek.

Barcelona, Luis Enrique teknik direktörlüğünde Arjantinli Lionel Messi, Brezilyalı Neymar ve Uruguaylı Luis Suarez'den oluşan hücum üçlüsüyle başarılı bir sezon geçirdi.

Takımın başına geldiği ilk yılda, alınan mağlubiyetler sonrasında eleştirilere maruz kalan Luis Enrique, sezon sonunda Katalanları mücadele ettiği 3 kulvarda da finale taşımayı başardı.

Katalan ekibinin, kazanması ya da Real Madrid'in puan kaybetmesi halinde şampiyonluğa ulaşacağı La Liga'da 37. hafta maçlarının tamamı TSİ 20.00'de oynanacak.

Ligde en çok gol atan, en az gol yiyen

Barcelona, 12 maçtır yenilgi yüzü görmediği ligde, bitime 2 hafta kala en fazla gol atan ve en az gol yiyen takım olarak dikkati çekiyor.

La Liga'da 36 haftada 29 galibiyet, 3 beraberlik, 4 mağlubiyet alan Katalan ekibi, bu maçlarda 107 gol attı. Ligin en fazla gol atan takımı olma unvanını Real Madrid ile paylaşan Barcelona, 19 golle de en az gol yiyen ekip konumunda.

Katalanların ligde attığı gollerin büyük bir kısmı (78), hücum üçlüsü Lionel Messi, Neymar ve Luis Suarez'den geldi. Messi'nin rakip filelere 40 gol gönderdiği Barcelona'da Neymar 22, Suarez 16 gol kaydetti.

Sezonu 3 kupayla tamamlayabilir

Barcelona bu sezon katıldığı 3 kupada da mutlu sona ulaşmaya yakın.

Katalanlar, ligi, 30 Mayıs'ta Athletic Bilbao ile oynayacağı İspanya Kral Kupası ve 6 Haziran'da İtalya'nın Juventus ekibiyle karşılaşacağı UEFA Şampiyonlar Ligi final maçlarını kazanması halinde sezonu 3 kupayla noktalamış olacak.

Luis Enrique üçleme yapan 5. teknik adam olabilir

Barcelona'nın İspanyol çalıştırıcısı Luis Enrique, takımıyla aynı sezon lig, ulusal kupa ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşayarak üçleme yapan 5. teknik adam olabilir.

Lig, ulusal kupa ve 1992'de UEFA Şampiyonlar Ligi adıyla oynanmaya başlayan organizasyonun üçünde de takımıyla aynı sezon zafere ulaşan isimler arasında Sir Alex Ferguson, Josep Guardiola, Jose Mourinho ve Jupp Heynckes bulunuyor.

Ferguson, Manchester United ile 1999'da, Guardiola, Barcelona'nın başında 2009'da, Mourinho, Inter'de görev yaptığı dönemde 2010'da ve Heynckes, Bayern Münih'i çalıştırdığı 2013'te üçleme yapmayı başardı.

En fazla şampiyon olan Real Madrid

La Liga tarihinde 32 kez mutlu sona ulaşan Real Madrid, en fazla şampiyonluk yaşayan takım oldu.

Real Madrid'i 22 şampiyonlukla Barcelona, 10 şampiyonlukla Atletico Madrid takip etti. Athletic Bilbao 8, Valencia ise 6 şampiyonlukla bu ekipleri izledi.

Sıradaki Haber
Barça nasıl şampiyon olur?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz