Futbol

Schalke taraftarının umudu: Ahmed Kutucu

08 Şubat 2019 Cuma 09:20 - Son Güncelleme 08 Şubat 2019 Cuma 09:59

Zor bir dönem geçiren Schalke'de taraftarı heyecanlandıran bir isim var. 18 yaşındaki Türk asıllı futbolcu Ahmed Kutucu, kulübün en büyük umutlarından biri.

Bundesliga ekiplerinden Schalke'de işler bu dönem iyi gitmiyor. Takım, 20. haftası geride kalan ligde 12. sırada, düşme potasından sadece 7 puan uzakta. Son olarak evinde Monchengladbach'a kaybeden Schalke'de kulübün efsanevi isimlerinden eski sportif direktör Rudi Assauer de hayatını kaybetti. Bu vefat haberi de camiayı epey sarstı. 

Buna karşın Schalke taraftarını sevindiren ve umutlandıran bir kişi var: Ahmed Kutucu. Türk asıllı futbolcunun son maçlarda göstermiş olduğu performans kulübü taraftarı heyecanlandırıyor. 

Son olarak Fortuna Dusseldorf'u kupada 4-1 yendikleri maçta bir gol atan Kutucu, ligde de Stuttgart'a kariyerinin ilk Bundesliga golünü kaydetti. Alman taraftarlar her iki maç sonunda hem tribünde hem de sosyal medyada Kutucu'ya olan sevgilerini gösterdi. 

Ahmed Kutucu henüz 18 yaşında. Gelsenkirschen doğumlu. Forvet mevkiinde oynayan Türk asıllı futbolcu, 7 yıl önce Schalke'ye Essen takımından geldi. 17 ve 19 Yaş Altı Türkiye Milli Takımı formasını da giyen Kutucu için hem teknik direktör Domenico Tedesco hem de menajer Christian Heidel övgüyle bahsediyor ve genç futbolcunun uluslararası alanda da önemli bir futbolcu olacağını düşünüyorlar. Genç futbolcunun sözleşmesi 2022 yılında bitiyor. 

Gücü, hızı ve dikine oynadığı futboluyla dikkat çeken Ahmed Kutucu, bu hafta sonu Bayern Münih'e karşı ciddi bir sınav verecek. Taraftarın gözü de bir skor tabelasında bir de Kutucu'da olacak. 

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Bayern Münih, 19 yaşındaki Arp'ı renklerine bağladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz