Futbol

Sergio Agüero heykelle onurlandırıldı

13 Mayıs 2022 Cuma 14:00 - Son Güncelleme 13 Mayıs 2022 Cuma 17:44  |  Kaynak : TRT SPOR

Manchester City, 2011-2012 sezonunda son dakikada attığı golle takımını şampiyon yapan Sergio Agüero'yu unutmadı. Premier Lig ekibi, eski oyuncusunu Etihad Stadyumu'nun girişine heykelini dikerek onurlandırdı.

Manchester City, kulüp tarihinin en golcü oyuncusu Sergio Agüero'nun heykelini dikti.

Arjantinli eski futbolcunun heykeli, 10 sene önce 90+4'te Queens Park Rangers'a attığı ve şampiyonluğu getiren golün yıldönümünde açıldı.

Andy Scott'un tasarladığı Agüero'nun heykeli, eski takım arkadaşları Vincent Kompany ve David Silva'nın anıtlarının yanına yerleştirildi.

2011'de Atletico Madrid'den Manchester City'ye transfer olan Sergio Agüero, mavi-beyazlı formayla 15 kupa kazanırken, 390 maçta 260 gol attı.

Arjantinli yıldız, İngiliz ekibinin şimdiki sahibi Şeyh Mansour dönemdeki ilk Premier Lig şampiyonluğunu kazandıran golü atmasıyla kulüp tarihinde özel bir yere sahip.

"Onun mirası o golün ve şampiyonluğun çok daha ötesinde"

Manchester City Başkanı Khaldoon Al Mubarak, ''Taraftarımız Sergio'yu düşündüğünde son dakikada attığı golü ve 44 yıl sonra bize kazandırdığı şampiyonluğu hatırlıyor. Ancak onun mirası bu golün ve şampiyonluğun çok daha ötesinde" dedi.

Törende duygularını dile getiren Sergio Agüero da heykelin 10 yıl önce attığı gol sonrası yaşadığı sevinci yansıtmasının kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Aguero: "Bu çok özel bir şey"

Arjantinli efsane ise ”Gerçek şu ki bu benim için çok güzel ve özel bir şey, 10 yıl önceki halimi bu şekilde görmek çok heyecan verici. Bu 10 yıl içinde birçok şampiyonluk kazandım ve kulübün dünyanın en iyilerinden birisi olmasına yardımcı olabildim. Şehirde her zaman hatırlanmam için yapılan bu anıt için kulübe minnettarım” diye konuştu.

34 yaşındaki Agüero, bu sezon Barcelona forması giyerken, yaşadığı kalp rahatsızlığından dolayı futbolu bırakmak zorunda kaldı.

Sıradaki Haber
Enes ve Okay'dan 10 cevap
Yükleniyor lütfen bekleyiniz