Futbol

Tam zamanı mı şimdi?

24 Nisan 2019 Çarşamba 16:54 - Son Güncelleme 26 Nisan 2019 Cuma 09:45

Benfica'nın genç yıldızı Joao Felix'in adı sürekli Avrupa'nın dev kulüpleriyle anılıyor. Peki Felix takımdan ayrılmalı mı yoksa vakit çok mu erken?

Avrupa futbolunun bu sezonki en büyük genç yıldızı Joao Felix. Benfica'nın bu sezon futbol piyasasına sunduğu Portekizli futbolcu 19 yaşında. Daha bir sezon A takımda oynamasına karşın dünya devleri peşinde. Benfica onun için tam 120 milyon euro istiyor.

Peki henüz 19 yaşındayken kendi takımından ayrılıp çok daha büyük hedeflerin ve 'savaşların' olduğu takımlara, ülkelere gitmek ne kadar doğru?

Bu yolda önümüzdeki en çarpıcı örneklerden biri Renato Sanches. 3 yıl önce yine Joao Felix ile neredeyse aynı etkiyi yaratan Portekizli, Benfica'dan alelacele ayrılıp Bayern Münih'e rekor bir bonservisle transfer olmuştu. 21 yaşındaki futbolcu şu an Bayern Münih'te ilk 11'de forma bulmakta zorlanıyor ve beklenen patlamayı yapamamış görünüyor. 

Ağustos ayında ilk kez forma giyen Joao Felix, tüm kulvarlarda bu sezon 39 maçta 18 gol kaydetti. Avrupa Ligi'nde bu sezon hat-trick yaparak bir maçta üç gol birden atan en genç futbolcu unvanını alan Felix, kendi liginde de fırtına gibi esiyor. 

Joao Felix, genelde forvet arkası oynayan, harika bir ilk dokunuşa sahip olan, savunmaları koşturan ve golü iyi koklayan bir yetenek. 

Benfica ile olan sözleşmesi 2023 yılında sona eriyor. Sözleşmesindeki maddede ise "120 milyon euro'ya serbest kalır" ifadesi yer alıyor. 

Başta Ronaldo'lu Juventus olmak üzere adı şimdiden birçok dev kulüple anılıyor. 

Peki daha büyük hedefleri olan, daha fazla yıldızı bulunan bir takıma imza atmak, farklı kültüre sahip bir ülkeye adapte olmak için çok mu erken? 

Biraz önce de değindiğimiz gibi Renato Sanches, Portekiz'in kazandığı Euro 2016'daki performansıyla adeta dünyayı ayağa kaldırdı. Hemen ardından 18 yaşında büyük bir bonservis bedeliyle Bayern Münih'e transfer oldu. Dünya çapında bir yetenekti ama sadece 6 maça ilk 11'de başladı ve sadece 1 maç 90 dakikayı tamamlayabildi.

Bir sonraki sezon ise işler daha kötüye gitti ve Swansea City'ye kiralandı. Bu sezon tekrar Bayern'e geri döndü. Sezona iyi başlasa da devamını getiremedi. Renato Sanches, Portekiz Milli Takımı'ndaki yerini de kaybetti. 

Peki Benfica teknik direktörü Bruno Lage'nin düşünceleri ne? O, Felix'in takımdan ayrılma ihtimali hakkında ne diyor?

Lage'ye göre Felix'in yeteneğinin 'doğal olarak' gelişmesi için ona izin verilmeli: 

"Joao harika bir delikanlı. Teknik ve taktik olarak daha öğreneceği çok şey var. Sahada nasıl yer kaplayacağını, oyunu okumayı ve 'normal' olduğunda bile eleştirileceğini öğrenmesi gerekiyor. Şu an bile gol atmadığında eleştiriliyor. Benfica Felix'in gelişmesi için ideal bir yer. Ona baskı yapmıyoruz ve her şeyi 'doğal' öğrenmesini sağlıyoruz. Hepimiz ileride onun çok iyi bir kariyere sahip olacağına inanıyoruz. Ben bazılarının aksine aramızda yıllarca kalacağını düşünüyorum"

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Şampiyonların takımı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz