Futbol

Tanzanya'da bir futbol 'fenomeni'

11 Mart 2019 Pazartesi 11:02 - Son Güncelleme 11 Mart 2019 Pazartesi 11:04

Hadhara Mjeje, Tanzanya'yı sokak sokak gezerek topla gösteriler yapıyor ve kazandığı parayı ailesine götürüyor. Mjeje'nin hayatı sosyal medya sayesinde değişmek üzere.

Hadhara Mjeje Tanzanya’da bir top cambazı. Zor durumda olan ailesine yardım etmek için sokak sokak gezip topla gösteriler yapıyor ve kazandığı paraları ailesine götürüyor.

Mjeje’nin yetenekleri sosyal medyaya düşünce büyük ilgi gördü. Hatta ABD Başkanı Donald Trump da Tanzanyalı kadının videosunu paylaşınca görüntüler bir anda viral oldu. Hadhara Mjeje artık Tanzanya ile sınırlı değil. Afrika’nın çeşitli ülkelerinden davet gelmeye başladı.

Bir ‘fenomen’ haline gelen Mjeje, bu yeteneğini şu şekilde geliştirmiş: “Portakallarla oynayarak başladım ve çok sevdim. Ronaldo, Messi ve Zidane’ı izledim. Bana ilham verdiler. Portakal, sonra el yapımı bir top ve sonunda gerçek bir futbol topuna kavuştum”

Mjeje’ye halk da büyük ilgi gösteriyor ve destekliyor. Tanzanyalı bir kadın onun için devlet büyüklerine sesleniyor: Liderlerimiz, sadece erkek futbolunu desteklemeyin. Kadın futbolunu da destekleyin. Başkan Magufuli bu kadınla ilgilen. İnanılmaz bir yeteneğe sahip, gerçekten kusursuz. O çok çalıştı. Onu televizyonlarda izliyoruz. Evde oturan kadınlar olarak onu destekliyoruz.

Yeteneklerini geliştirmek isteyen Mjeje, aynı zamanda öğrenci de yetiştirmeyi planlıyor. Mjeje, kendisi gibi otururken 5 bin 800 kez kafasıyla top sektirebilen birilerini bulabileceğine inanıyor.

 

Kaynak: TRT SPOR
 

Sıradaki Haber
Sporcu-taraftar saldırıları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz