Futbol

UEFA'da gündem olaylı maç

01 Aralık 2014 Pazartesi 17:23 - Son Güncelleme 01 Aralık 2014 Pazartesi 17:33

UEFA, Sırbistan ile Arnavutluk'un itirazlarını değerlendirecek.

UEFA Tahkim Kurulu, Sırbistan ile Arnavutluk arasında, 14 Ekim'de Belgrad'da oynanan ve çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maça ilişkin daha önce verilen karara, iki ülke futbol federasyonlarının yaptığı itirazı yarın (02.12.2014) değerlendirecek.

UEFA'dan yapılan açıklamaya göre, İsviçre'nin Nyon kentinde toplanacak UEFA Tahkim Kurulu, Sırbistan ile Arnavutluk futbol federasyonlarının UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu'nun 24 Ekim'de verdiği karara yaptıkları itirazları masaya yatıracak.

UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, olaylı maça dair kararında, ev sahibi Sırbistan'ı 3-0 hükmen galip ilan ederken aynı zamanda Sırbistan'ın, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri I Grubu'nda 3 puanı sildi.

Sırbistan'a ayrıca evinde yapacağı iki maçı, seyircisiz oynama cezası veren UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, her iki ülke federasyonuna 100 biner avro para cezası verdi.

Ne olmuştu?

Sırbistan ile Arnavutluk arasında Belgrad'da oynanan karşılaşmanın 44. dakikasında üzerinde 1912 yılında Arnavutluk'un bağımsızlığını ilan eden İsmail Kemali'nin resminin ve "Büyük Arnavutluk'' haritasının yer aldığı bayrağın bırakılması üzerine olaylar çıkmıştı.

Bazı Sırp taraftarların meşale yakması ve sahaya girmesi üzerine hakem Martin Atkinson, karşılaşmayı durdurup soyunma odasına gitmiş, ardından yapılan anonsla maçın tatil edildiği duyurulmuştu. (AA)

Sıradaki Haber
İspanya futbolda şiddeti konuşuyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz