Placeholder Broadage Row
Almanya'nın 4 kaleci tercihi

Julian Nagelsmann, ev sahibi Almanya'nın Euro 2024 kadrosunu açıkladı. Kadroda en ilginç detay 4 kaleci tercihi oldu. "Panzerler"de; Manuel Neuer, Oliver Baumann, Marc Andre ter Stegen ve Alexander Nuebel görev yapacak.

Nagelsmann, 4 kaleciyle turnuvada olmanın iş yükünü dağıtma konusunda çok önemli olduğunu düşünüyor. 4 kaleciyle turnuvada olacaklarını söyleyen Alman teknik adam, bu durumun Neuer'in üzerindeki yükü de azaltacağını ifade ediyor. Nagelsmann'a göre Stuttgart kalecisi Nuebel de bu sezonki performansıyla Euro 2024'ü hak etti.

4 kaleci tercihi, saha içinde 22 oyuncu anlamına geliyor. Nagelsmann'a göre bu sayı hem antrenman hem de maçlar için yeterli.

2014 Dünya Kupası'ndan sonra kupa kazanamayan Almanya'da kadroda Thomas Muller, Toni Kroos ve Manuel Neuer gibi üç dünya şampiyonu var.

Kadroda olan isimlerden biri de Pavlovic. Genç oyuncu bir süre sakatlıklarla boğuşmuştu. Sezonun en iyi takımı yenilgisiz Bayer Leverkusen'den de Robert Andrich, Florian Wirtz, Jonathan Tah Euro 2024 kadrosuna alındı.

Peki kadroda olmayanlar? En dikkat çekenler Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselen Dortmund'dan Mats Hummels ve Bayern Münih'ten Leon Goretzka.

Ev sahibi Almanya, turnuvanın açılış maçında 14 Haziran'da İskoçya ile oynayacak. Gruptaki diğer takımlar Macaristan ve İsviçre.