Placeholder Broadage Row
İngiltere’de Rashford tartışması

EURO 2024'ün favorileri aralarında gösterilen İngiltere'de kadro açıklandı. Marcus Rashford ve Jordan Henderson'ın yer almaması Ada'da gündem yarattı.

Teknik direktör Gareth Southgate, 33 kişilik bir liste açıkladı. Kadroda Curtis Jones, Jarell Quansah, Jarrad Branthwaite ve Adam Wharton gibi sürpriz isimler de yer aldı. Fakat en çok Marcus Rashford ve Henderson'un olmaması konuşuldu.

26 yaşındaki Rashford, milli takım formasını 60 kez giydi, 17 gol attı. Üçü Katar'daki son Dünya Kupası'ndaydı. Manchester United bu sezon kötü bir performans sergilerken Rashford da ligde sadece 7 golde kaldı.

Southgate bu kararla ilgili “Zor bir tercih oldu ama Rashford’un mevkisinde oynayanların ondan daha iyi bir sezon geçirdiğini düşündüm. Bu kadar basit”dedi.

Rashford ise milli takımın açıklanmasının ardından Instagram’dan “Gareth ve çocuklara gelecek turnuvalarda başarılar diliyorum” mesajını yazdı. 



Henderson’ı Ajax da kurtaramadı



Geçtiğimiz sezon Liverpool’dan Suudi Arabistan’a giden Jordan Henderson daha sonra da belki de EURO 2024’ü düşünerek Ajax’a gitmişti. Fakat yine de kadroya alınmadı.

Southgate bu karar için ise “Hendo son kampta bir sakatlık geçirdi ve 5 hafta kaçırdı. O günden sonra da maçların yoğun temposuna erişemedi” yorumunda bulundu. 



Cole Palmer kadroda



Chelsea’den Raheem Sterling kadroda yok fakat bu sezon harika bir performans ortaya koyan takım arkadaşı Cole Palmer kadroda kendine yer buldu. Manchester United’dan Luke Shaw da uzun süren sakatlıklarına karşın geçici kadroda yer alıyor.



Yıldızlar çok formda

İngiltere’de bu sezon çok formda isimler var. Phil Foden, Jude Bellingham, Harry Kane ve Bukayo Saka’lı kadrosuyla İngiltere turnuvanın net favorileri arasında.



Takımın hücum hattı büyük güven verirken savunma hattı ise kafalarda soru işareti yaratıyor. 

İngiltere’nin grubunda Sırbistan, Danimarka ve Slovenya yer alıyor.