Placeholder Broadage Row
Son şampiyonun sürpriz kadrosu

Son şampiyon İtalya, EURO 2024 kadrosunu açıkladı. Teknik direktör Spalletti’nin kadrosunda sürpriz tercihler dikkat çekti. 



Bonservisi Galatasaray’da olan ve bu sezonu Premier Lig ekibi Aston Villa’da geçiren Nicolo Zaniolo sakatlığından dolayı EURO 2024’te olmayacak.

Zaniolo’nun yanı sıra kadroda yer almayan diğer isim de Juventus’tan Manuel Locatelli. 



30 kişilik geniş kadroya Locatelli’nin takım arkadaşı Nicolo Fagioli davet edildi. Fagioli, bahis ihlalleri nedeniyle 7 aylık men cezası almıştı. Kumar bağımlılığı nedeniyle tedavi de gören futbolcu, Juventus’un Bologna ile oynadığı son maçta yedek kulübesindeydi. Fagioli, cezadan önce İtalya’nın en iyi genç oyuncularından biri olarak gösteriliyordu.



Takımdaki sürpriz isimlerden biri de Riccardo Calafiori. Bologna’da çok iyi bir sezon geçiren futbolcu ilk kez milli takıma seçildi. Calafiori, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’nde oynamaya hak kazanan Bologna’nın en etkili isimlerinden biriydi.

Torino’dan Raoul Bellanova ve Verona’dan Michael Folorunsho Serie A’da iyi bir sezon geçirdi ve kadroya alındı. Atalanta’nın yıldızı Scamacca da kadroda.



Sakatlığı süren Domenico Berardi ve forvet Ciro Immobile ise EURO 2024’te yok. 34 yaşındaki Immobile, uzun zamandır milli takımda beklenen performansı sergileyemiyordu.
30 kişilik kadrodan 4 kişiye veda edilecek.



Tarihinde iki Avrupa şampiyonluğu bulunan İtalya, Haziran ayında milli takımımız ile hazırlık maçı oynayacak. EURO 2024’teki ilk maçı ise 15 Haziran’da Arnavutluk ile.