Futbol

FIFA'dan Burkina Faso’ya ret

27 Kasım 2013 Çarşamba 13:11 - Son Güncelleme 27 Kasım 2013 Çarşamba 13:12

Play-off rövanş maçının iptaliyle ilgili yapılan başvuru reddedildi.

FIFA, Burkina Faso Futbol Federasyonunun 2014 Dünya Kupası Afrika Elemeleri play-off rövanş mücadelesinde Cezayir ile oynadıkları karşılaşmanın iptal edilmesiyle ilgili başvurusunu reddetti.

FIFA’dan yapılan açıklamada, Burkina Faso’nun itirazının, resmi prosedürler çerçevesinde yapılmadığı gerekçesiyle kabul edilmediği belirtildi.

Burkina Faso Futbol Federasyonu, Cezayirli Madjid Bougherra’nın daha önceki karşılaşmalarda gördüğü 2 sarı kart nedeniyle Burkina Faso ile oynanan play-off rövanş maçında cezalı olması gerektiğini iddia etmişti.

Maçın Senegalli hakemi Badara Diatta’nın karşılaşmanın sonuna eklenen 4 dakikalık uzatma periyodunu tam olarak oynatmadığını da kaydeden Burkina Faso Futbol Federasyonu Başkanı Sita Sangare, bu yüzden kendilerini Dünya Kupası’na taşıyacak olası bir son dakika golünden mahrum kaldıklarını vurgulamıştı.

Cezayir, deplasmanda 3-2 kaybettiği maçın ardından sahasındaki rövanş maçını cezalı olması gerektiği iddia edilen Bougherra’nın golüyle 1-0 kazanarak, Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanmıştı.

Sıradaki Haber
Tribünden düşen taraftarın durumu ağır
Yükleniyor lütfen bekleyiniz