Futbol

Futbolun kazananları ve kaybedenleri

27 Mart 2023 Pazartesi 16:38 - Son Güncelleme 27 Mart 2023 Pazartesi 17:43  |  Kaynak : TRT SPOR

Kimi futbol yıldızı başarıdan başarıya koştu, değerini katladı; kimi ise bir türlü bekleneni veremedi ve hayal kırıklığı yaşattı. Örneğin Mbappe ve Haaland değerini sürekli artırırken Dele Alli ile Hazard düşüşlerini durduramadı.

Transferleriyle bir anda spor gündemini değiştiren futbolcuların bir kısmı yeni takımında değerine değer katarken, bazıları ise hayal kırıklığı yarattı.

Mbappe ve Haaland

Yıldızı parlayanlardan biri Fransız Kylian Mbappe oldu. Mbappe, sadece 5 yıl içinde değerini astronomik bir artışla 35 milyon avrodan 180 milyona yükseltti.

Bir diğer örnek ise Manchester City'nin yıldızı Haaland... Norveçli yıldızın değeri kısa sürede 5 milyondan 170 milyon avroya çıktı.

Hazard, Dele Alli, Coutinho ve Aubemeyang

Bu yükselişte, genç yıldızların yeni takımlarına uyumu ve form grafiklerinin payı büyük. Kimi yıldızların değeri ise ilerleyen yaşları, sakatlıkları yada uyum sorunları nedeniyle büyük erozyona uğradı.

Kaybedenlerin başında Eden Hazard geliyor. Büyük umutlarla Real Madrid'e transfer olan Belçikalı yıldızın bonservis bedeli, 150 milyondan 8 milyon avroya kadar düştü.

Beşiktaş'ın yıldızı Dele Alli'nin de bu süreçte 100 milyon avroluk değeri 11 milyona geriledi

Barcelona'ya 150 milyona transfer olan Coutinho'nun ise şu an bonservis değeri 14 milyon avro.

Aubemeyang da kayıp yaşayanlardan... Bonservis bedeli 5 yıl içinde 75 milyon avrodan 7 milyona geriledi. 

Sıradaki Haber
Chelsea'de zarar büyük
Yükleniyor lütfen bekleyiniz