Futbol

Hakem semineri devam ediyor

09 Ocak 2014 Perşembe 18:41 - Son Güncelleme 09 Ocak 2014 Perşembe 19:00

Hakemler, Avrupa kupalarındaki maçlardan seçilmiş pozisyonları tartıştı.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üst Klasman Kış Semineri, Antalya'da devam ediyor.

Belek'te düzenlenen ve üst klasman orta ile yardımcı hakemlerin, kadın FIFA ve FIFA yardımcı hakemler ile üst klasman gözlemci ve mentörlerin katıldığı seminerin üçüncü günü tamamlandı.

Hakemlerin vücut ölçümleri yapılan seminerde, daha sonra orta ve yardımcı hakemler, UEFA eğitimcisi John West Larsen önderliğinde Avrupa kupalarındaki maçlardan seçilmiş pozisyonları izleyerek, verilen kararları görmeden görüntülere göre pozisyonda hangi kararın verilmesi gerektiğini bildirdi.

Bu sırada hakem gözlemcileri ve mentörlere ise MHK üyesi Hamza Işın tarafından raporlamalar ile ilgili bilgi sunuldu.

İlk oturumun ardından orta hakem ve yardımcıları çalışma gruplarına ayrıldı. Bu gruplarda maçlar esnasında dördüncü hakemlerden neler beklenildiğine dair görüşler bildirildi. Hakem gözlemcileri ve mentörlere ise UEFA eğitimcisi Giovanni Stevanato tarafından yardımcı hakemler ile ilave yardımcı hakemlerin gözlemlenmesi ve bu gözlemlemelerin raporlara aktarımı konusunda eğitim verildi.

Seminerde ayrıca katılımcılar, MHK Başkanı Zekeriya Alp ile üye Işın tarafından sezonun ikinci yarısında talimatlarla ilgili dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirildi.

Seminerde sunumların ardından hakemler, MHK Başkanı Alp ile Başkanvekili Yüksel Okçuoğlu'nun teknik direktörlüklerini yaptığı iki takıma ayrılarak moral maçı gerçekleştirdi. Takımların kaptanlıklarını ise FIFA kokartlı hakemler Cüneyt Çakır ile Fırat Aydınus yaptı. Karşılaşmanın hakemlik görevini MHK danışmanı Jaap Uilenberg, yardımcı hakemliklerini UEFA hakem gözlemcisi ve MHK eğitimcisi Murat Ilgaz ile TFF Hakem İşleri Müdürü Burçin Keskin üstlendi. Karşılaşmanın dördüncü hakemliğini MHK Üyesi Zihni Aksoy, ilave yardımcı hakemliklerini ise UEFA eğitimcisi John West Larsen ile MHK eğitimcisi Oğuz Sarvan yaptı.

Karşılaşmanın ardından yardımcı hakemler de UEFA eğitimcisi Giovanni Stevanato önderliğinde ofsayt pozisyonları ile ilgili saha uygulaması gerçekleştirdi.

MHK Üst Klasman Kış Semineri, 10 Ocak Cuma günü sona erecek.

Sıradaki Haber
Antalyaspor'da iç transfer
Yükleniyor lütfen bekleyiniz