Futbol

Haklı çıktı! Arda oynadı, Atletico...

22 Şubat 2015 Pazar 00:11 - Son Güncelleme 22 Şubat 2015 Pazar 01:54

La Liga'nın 24. hafta maçında Atletico Madrid sahasında Almeria'yı rahat geçti.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga)  24. haftasında milli futbolcu Arda Turan'ın formasını giydiği Atletico Madrid, Almeria'yı 3-0 yendi.

Vicente Calderon Stadı'nda oynanan maçta rakibine karşı baştan sona üstün bir futbol sergileyen Atletico, rahat bir galibiyet alarak, geçen hafta deplasmandaki Celta yenilgisini unuttu.

Karşılaşmanın 13. dakikasında Almeria ceza sahasında bir kafa topuna yükselen Godin'e yapılan hareketi maçın hakemi penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı atışını kullanan Mario Mandzukic, takımını 1-0 öne geçiren golü attı. Almeria'ya karşı skor avantajını yakalayan Atletico, 20 ve 29. dakikalarda Antoine Griezmann'ın golleriyle skoru 3-0'a getirdi ve karşılaşma da bu skorla tamamlandı.

Atletico'da Guilherme Siqueira maçın 90. dakikasında ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

Galibiyet sonucunda puanını 53'e çıkartan Atletico, sıralamadaki üçüncüğünü korurken 56 puandaki Barcelona'ya da biraz daha yaklaştı. Almeira ise 23 puanda kaldı.

Arda alkış aldı

Atletico Madrid'de karşılaşmada 90 dakika forma giyen Arda Turan, takımının 3. golünde ortayı yapan isim oldu.

Arda, maç boyunca Atletico'nun ataklarını yönlendiren futbolcu olarak öne çıkarken, ikili mücadelelerdeki güzel hareketleriyle de taraftarlardan alkış aldı.

Arda konusunda haklı çıktı

Arda'nın Almeria karşısındaki performansı Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'yi haklı çıkardı.

Simeone, geçen hafta Celta deplasmanında alınan 2-0'lık yenilginin nedenlerinden birinin, kart cezalısı olduğu için o maçta forma giyemeyen Arda Turan olduğu ifade etmişti.

Arda'dan övgüyle bahseden Simeone, "Arda'nın yokluğu farklı, çünkü dilediğinde oyunu rahatlatan, hücumu boşluklara yayan bir özelliği var. Arda'nın çok iyi bir takımı birleştirme yeteneği var. İyi olduğunda dengeleri bozuyor" demişti.

İLGİLİ HABERLER

Sıradaki Haber
Serie A'da 'küme düşürme' depremi!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz