Futbol

Hamit Altıntop: TFF az bütçelerle inanılmaz adımlar atacak

24 Mart 2023 Cuma 13:14 - Son Güncelleme 24 Mart 2023 Cuma 13:33  |  Kaynak : AA

TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop, milli takımlarda yeniden yapılanmaya gittiklerini kaydederek, "Gelecek yıllarda TFF az bütçelerle inanılmaz adımlar atacak" diye konuştu.

A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Elemeleri D Grubu'nda  Ermenistan ile yapacağı maç için bu ülkeye gitti.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile TFF Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takımlar Sorumlusu Hamit Altıntop'un da yer aldığı ay-yıldızlı kafile, İstanbul Havalimanı Genel Havacılık Terminali'nden Ermenistan'ın başkenti Erivan'a hareket etti.

Havalimanında basın mensuplarına açıklamada bulunan Hamit Altıntop, Ermenistan karşısında iyi bir oyun beklediklerini belirtti.

Altıntop, "Bugün Ermenistan'a gidiyoruz. İlk maçımızı oynayacağız. Hedef 2024 Almanya'ya katılmak. Bunu başarabileceğimize inanıyoruz. İyi bir oyun bekliyoruz. Kasım ayındaki iki dostluk maçından memnun ayrıldık. Bunun üstüne koyarak, eksikliklerimizi gidererek yolumuza devam etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"TFF az bütçelerle inanılmaz adımlar atacak"

Milli takımlarda yeniden yapılanmaya gittiklerini aktaran Altıntop, şunları kaydetti:

"Tabii ki sabırsız bir millet olduğumuz için hemen geri dönüşünü bekliyoruz. Ama ben inanıyorum ki bunu biraz daha güçlendirebilirsek ki geri dönüşü de kısa zamanda ortaya çıkacaktır. Akademik kısmıyla ilgili çalışmalarımız var. Kulüplerle iş birliğini iyi yapabilirsek, ondan sonra bölgelere inmek istiyoruz. Bölgeler kalbimiz. Orada keşfedilmemiş, umut verilmemiş, elinden tutulmamış binlerce kardeşimiz var. Biz de özellikle federasyon olarak bölgelere inmek istiyoruz. Büyüklüğünden dolayı coğrafyamız biraz zor. Baktığınızda Hollanda ve Belçika iki saatlik araç mesafesine sahip ama güzel Türkiye'mizde buna 2 saat hava yolculuğuyla ulaşabiliyorsunuz. Belirttiğim başlıklarda iyi koordinasyon yapılırsa inanıyorum ki gelecek yıllarda TFF az bütçelerle inanılmaz adımlar atacak. Bunun da sadece ülke içinde değil, Avrupa'da da çok iyi sonuçlar olacağına inanıyorum."

Sıradaki Haber
Mehmet Büyükekşi: Hedefimiz Avrupa Şampiyonası'na katılmak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz