Futbol

Burak: "Yabancı kuralına karşıyım"

04 Eylül 2017 Pazartesi 18:26 - Son Güncelleme 05 Eylül 2017 Salı 00:42

Milli Futbolcu Burak Yılmaz, "Türk futbolcu olarak yabancı kuralıyla ilgili düşüncelerim net. Türk arkadaşlarımın daha fazla oynamasını isterim. Yabancı kuralının böyle olmasına saygı duyuyorum ama karşıyım" dedi. 

A Milli Futbol Takımımız, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'nda BUGÜN (05.09.2017) Hırvatistan ile Eskişehir'de karşılaşacak. A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile birlikte Yeni Eskişehir Stadı'nda kameraların karşısına çıkan Burak Yılmaz, Ukrayna maçında alınan 2-0'lık yenilgiyi değerlendirdi.

Milli futbolcu Yılmaz sakatlığının ardından iyileşme sürecinde olduğunu ve dün ilk kez takımla antrenmana çıktığını kaydetti.

Son antrenmanın ardından durumuna bakılacağını anlatan Burak Yılmaz, "Ufak tefek ağrılarım var ama son kararı hocamız verecek." değerlendirmesinde bulundu.

Milli futbolcu, kendileri için çok önemli olan Ukrayna maçında takım olarak iyi bir performans gösteremediklerini dile getirerek, şunları söyledi:

"Bunu telafi adına ülkemiz ve kendimiz için ülkemiz ve kendimiz için bir fırsat var. Matematiksel olarak bir şansımız var. Herkes hazır durumda. Artık maç saatini bekliyoruz. Hepimiz insanız. Her gün iyi performans göstereceğiz diye bir şey yok. Hocamızın tercih ettiği kadroya saygı duyulmalıdır. Ukrayna maçında gösterdiğimiz performanstan dolayı çok üzgünüz. Yarın farklı bir Türkiye olacak. İyi oynamak istiyoruz."

Bir gazetecinin "Yabancı futbolcu sayısıyla ilgili neler söylersin? Bu kural yerli futbolcuları nasıl etkiliyor?" sorusunu üzerine Burak Yılmaz, "Yabancı kuralını çıkaran üst düzey yöneticilere sormak lazım. Türk futbolcu olarak yabancı kuralıyla ilgili düşüncelerim net. Türk arkadaşlarımın daha fazla oynamasını isterim. Yabancı kuralının böyle olmasına saygı duyuyorum ama karşıyım" ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Milli maçla ilgili önemli uyarı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz