Futbol

Mancini: Çok üzücü...Yeniden ayağa kalkmamız lazım

28 Mart 2022 Pazartesi 14:52 - Son Güncelleme 28 Mart 2022 Pazartesi 17:07  |  Kaynak : TRT SPOR

Hazırlık maçında A Milli Futbol Takımımız ile karşılaşacak olan İtalya'nın teknik direktörü Roberto Mancini, "Hak ederek kazandığımız bir şampiyonanın ardından Dünya Kupası'na katılamamak çok üzücü...Yeniden ayağa kalkmamız lazım" dedi.

Hazırlık maçında Konya'da A Milli Futbol Takımımız ile karşılaşacak İtalya'da teknik direktör Roberto Mancini ile futbolculardan Leonardo Bonucci basın toplantısı düzenledi.

Dünya Kupası'na katılamadıkları için üzgün olduğunu belirten Mancini, Türkiye'nin çok yetenekli bir takım olduğunu söyledi.

Mancini, hazırlık maçında oynatacağı kadroyla ilgili olarak "Avrupa Şampiyonası'nın ardından Dünya Kupası'na katılamadık. Şimdi sırada Türkiye ile oynayacağımız hazırlık maçı var. Sakatlık ve fiziksel zorlanmaya bağlı olarak bazı oyuncuları kadroya almadık. Kimi oyuncular ise bu maçta forma gitmek istemedi. Politano ve Florensi, Türkiye maçında forma giymeyecek. Georginho’yu FA Cup maçı olduğundan Türkiye’ye getirmeyi tercih etmedik. İnsigne ve Immobile’yi ise bu maçta forma şansı vermeyeceğim için kadroya almadım" dedi.

"Türkiye'nin teknik kapasitesi çok üst düzeyde"

Türkiye Milli Takımı'nın çok yetenekli bir ekip olduğunu kaydeden Mancini, "Türkiye ile Avrupa Şampiyonası'nda da karşılaştık. Güçlü bir milli takım. Şu an kim oynayacak bilmiyorum ama Türk takımı her zaman iyi ve teknik oyunculara sahip bir takım oldu" diye konuştu.

"Yeniden ayağa kalkmamız lazım"

Mancini, Dünya Kupası'na gidememeleriyle ilgili olarak ise şunları kaydetti:

"Dünya Kupası'na katılamamamızla ilgili konuşmamız gerekirse İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina ile görüştük. Fenderasyon Başkanımızla her şeyi masaya yatırıyoruz. Önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geleceğiz. Kazanmamız gereken bir maçta Kuzey Makedonya’yı yenemedik ve elendik. Gol fırsatları da bulduk fakat atamadık. Futbol bu, bazen böyle oluyor. Bahane bulmaya çalışmak faydasız. Önemli olan İtalyan futbolu için neyin daha iyi olduğu. Yeniden ayağa kalkmamız lazım. Önümüzde önemli maçlarımız olacak. Hep beraber neler olacağını göreceğiz. Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Sadece biz de değil bütün İtalya aynı hayal kırıklığını yaşıyor. Avrupa şampiyonu olmuş bir ülkeden bahsediyoruz. Tesadüflere bağlı olmadan, hak ederek kazandığımız bir şampiyonanın ardından Dünya Kupasına katılamamak çok üzücü."

Bonucci: "Tüm İtalyan futbolseverlerden özür dilerim"

Leonardo Bonucci ise "Dünya Kupası'na gidemediğimiz için çok üzgünüz. Malesef bazen futbolda böyle şeyler oluyor. Tüm İtalyan futbolseverlerden özür dilerim. Mancını çok büyük bir hoca. Oyuncular ile teknik ekip arasında müthiş bir bağ kurdu. Tam bir takım olduk. Hocamız bizi büyük hedeflere ulaşmamız için inandırdı. Maalesef ki bazen futbolda böyle şeyler oluyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, İtalya Milli Takımı Basın Sorumlusu Paolo Corbi, basın toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Matteo Politano ve Alessandro Florenzi’nin Türkiye’ye götürülmeyeceklerini ve kulüplerine döneceklerini bildirdi.

İtalya, A Milli Takım ile Konya'da yapacağı özel maçın hazırlıklarını Coverciano'daki tesislerde yaptığı antrenmanla tamamladı.

Sıradaki Haber
UEFA'dan Türk gözlemcilere görev
Yükleniyor lütfen bekleyiniz