Futbol

Milliler Elit Tur'da

29 Eylül 2015 Salı 22:49 - Son Güncelleme 29 Eylül 2015 Salı 22:54

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, Elit Tur'a yükseldi.

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası 1. Eleme Turu 10. Grup'taki son maçında Belçika'yla 0-0 berabere kalarak, Elit Tur'a yükseldi.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Slovenya'da oynanan maçta Belçika ile 0-0 berabere kalarak grubunu ikinci sırada tamamlayan ay-yıldızlı takımın, 2016 yılının mart ayında oynanacak Elit Tur müsabakalarında mücadele etme hakkı kazandığı belirtildi.

Gruptaki ilk maçında Faroe Adaları'nı 3-0 yenen, ikinci maçında ise Slovenya ile 1-1 berabere kalan milli takım, 5 puanla lider Belçika'nın ardından grubu ikinci sırada bitirdi.

17 Yaş Altı Milli Takımı Teknik Direktörü Mehmet Hacıoğlu, yaptığı açıklamada Elit Tur'a yükselmenin sevincini yaşadıklarını belirtti.

Grupta oynadıkları 3 maçtan namağlup ayrılmalarının ve sadece bir gol yemelerinin önemine dikkati çeken Hacıoğlu, "Slovenya ile oynadığımız maçta son saniyede yediğimiz gol olmasa Elit Tur'a çıkmayı son maça kalmadan garantilemiştik. Oyuncularımız son maçta Belçika gibi önemli bir futbol ülkesine karşı da başarılı bir sınav vererek, Elit Tur vizesini aldı. Emeği geçen herkesi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Hacıoğlu asıl hedeflerinin, gelecek yıl mart ayında oynayacakları Elit Tur'da grubu lider tamamlayarak, iki yıl aradan sonra yeniden Avrupa Şampiyonası'na katılmak olduğunu kaydetti.

Sıradaki Haber
Faroe Adaları'nı rahat geçtik
Yükleniyor lütfen bekleyiniz