Futbol

"Oyuncularımızın Türkiye maçı sonrası motivasyonları düştü"

22 Haziran 2019 Cumartesi 11:53 - Son Güncelleme 22 Haziran 2019 Cumartesi 17:52

Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armand Duka'dan TRT SPOR'a çok özel açıklamalar...

Arnavutluk Futbol Federasyonu (FSHF) Başkanı Armand Duka, İtalya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 16-30 Haziran tarihleri arasında oynanacak U21 Avrupa Şampiyonası için geldiği San Marino da TRT Spor’a çok özel açıklamalarda bulundu.

EURO 2020 Grup maçlarına iyi başlayamadınız oynanan maçlar ve alınan sonuçları nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Grubumuz çok zor ve güçlü takımlar var örnek Fransa, Türkiye ve son dönemlerde iyi oynayan İzlanda gibi. Arnavutluk Milli Takımı gruptan çıkmak için mücadele edecektir ama ilk maçımızı Türkiye karşısında oynadık ve aldığımız mağlubiyetle işimiz zorlaştı. Ama ümidimizi kaybetmedik sonuna kadar en iyi şekilde mücadele etmek zorundayız. Her ne kadar zor olsa gruptan ikinci çıkmayı ümit ediyorum ama tabii ki kolay değil. Önünüzde ( eylul ayında) Fransa ve İzlanda maçları var daha sonra Türkiye’de Türk Milli Takımı ardından Moldova bütün maçlar zor aslında ama biz oynayacağımız maçlarda en iyi şekilde mücadele edecek şekilde hazır olmalıyız. Dileğimiz diğer takımların puan kaybetmesi bizim de puan almamız"

Bir genç teknik direktör gitti daha tecrübeli bir teknik direktör geldi 

"Bu arada İtalyan teknik direktör Panucci gitti yerine bir başka İtalyan teknik direktör geldi Reja .. Bir genç teknik direktör gitti yerine daha tecrübeli bir teknik direktör transfer ettik. Reja ile yeni bir grup oluşturmak ve yeni bir heyecan motive ile oluşturulacak takımın daha iyi mücadele etmesini arzuluyoruz. Özellikle takımdaki oyuncularımızın Türkiye ile oynanan maç sonrası motivasyonları düştü kendilerine özgüveni azaldı moralleri bozuldu bu nedenle Reja çok tecrübeli ve o kaybolan motivasyon ve özgüveni yeniden takımdaki oyunculara geri kazandırmasını ümit ediyorum."

Türk Milli Takımı ve yapılan teknik direktör değişikliği için ne düşünüyorsunuz?

Türk Milli Takımı bana göre güçlü bir kadrodan oluşuyor. Çok iyi organizasyon olan bir Futbol Federasyonu var ve bizim Türkiye Futbol Federasyonu ile olan ilişkilerimiz de çok iyi ,tabiiki ilk mağlubiyetimiz de grubumuz da yine Türk Milli Takımı’na karşı oldu, şansızdık. İstanbul’da oynayacağımız maçın yine zor geçeceğini düşünüyorum. Özellikle Türk Milli Takımı’nın Fransa’ya karşı oynadığı oyunu ile sadece kazanmadı olağanüstü bir başarıya imza attı sadece skor değil güzel oyunu ile de taktir edilecek bir milli takım olduğunu düşünüyorum. Bu da su demektir güçlü bir kadrodan oluşuyor, takımı başarıya taşıyacak oyuncuları var belki grubunda birinci olup ilk sırada bitirme şansına da sahip olduğunu düşünüyorum. Herkes Fransa’nın kolaylıkla gruptan birinci çıkacağını tahmin etmişti ama Türkiye’nin oynadığı oyunuyla şimdi durum çok farklı, Türkiye de bu sansa sahip yani Fransa’nın işi kolay değil. Benim için sürpriz sonuç olmadı konsantire olduğunda Türkiye’nin başarılı olabileceğini düşünüyorum.

Şenol Güneş’in gelmesiyle milli takımda ne gibi değişim sağladı?

Şenol Güneş ligde ve milli takımda çok başarılı, takımda değişiklikler yaptı gençlere şans tanıdı ve alınan sonuçlar ile takımdaki motivasyon ve başarılı olma arzusu arttı. Güneş bu hedefe ulaşmayı başardı.

Kaynak: TRTSPOR

Sıradaki Haber
Ümit Karan'dan milli takım yorumu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz