Futbol

"Tecrübeli oyuncuları bırakmadım"

26 Mart 2018 Pazartesi 19:54 - Son Güncelleme 26 Mart 2018 Pazartesi 20:08

A Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, yarın Karadağ ile oynanacak olan hazırlık maçı öncesi basın mensuplarının karşısına geçti. 

Çok iyi bir ekip kuracağına inandığını belirten Lucescu, A Milli Takım'da Burak ve Caner gibi tecrübeli isimlere de yer vereceğini söyledi. 

"Bazı şeyleri değiştirmeye çalışıyorum"

"Ne kadar az konuşursak o kadar iyi. Çalışmak lazım. Bazı şeyleri değiştirmeye çalışıyorum. 10 tecrübeli, 1 genç ile oynamak kolay ama 5 genç ile bir şeyler yaratmak çabuk olmuyor. Antrenöre işini yapmak için müsaade etmek lazım. Sadece gençlerden ekip kurup da, içine tecrübeli abiler koymadan mümkün değil, kolay değil. 3-4 abi olacak ve bu abiler de gençlere örnek olarak yol gösterecek." 

"Burak, Caner gibi tecrübeli oyuncuları bırakmadım"

 "Burak, Caner gibi tecrübeli oyuncuları bırakmadım, almayacağım anlamına gelmez. 5-6 yıl beraber oynayabilecek bir takımı düşündüğüm için bu gençlere daha fazla şans verdim. Tabii ki tecrübeli oyunculara ihtiyacım var. Benim için önemli olan, bütün oyuncuların milli takıma gelmek istemesini sağlamak. Tekrar milli takımda oynama isteklerini ortaya çıkarmak çok önemli."

"İstekli, arzulu oyunculara ihtiyacım var"

"Benim önümde 2 gün var. Analiz, maç hazırlıkları, oyun organizasyonu ki rakibi incelemem de var, çok kısa dönem içinde aynı şeyleri tekrar etmem gerekiyor. Bu yüzden akıllı oyunculara ihtiyacım var. İstekli, arzulu oyunculara ihtiyacım var. Ülkenin milli takımının renklerini seven oyunculara ihtiyacım var. Bu oyuncuları aynı zamanda performansları için de eğitmem gerekiyor. 1 sene içinde elimdeki oyuncu grubuyla iyi bir sonuç almam lazım. Bütün arzumla, isteğimle, yeterli zamanım olmasa da seyircilerin istediği takımı ortaya çıkarmak istiyorum. Kolay değil."

"Çok iyi bir ekip olacağımıza eminim"

"Sabrımız olursa, çok iyi bir ekip olacağımıza eminim. Romanya'da, Dinamo Bükreş'te, Ukrayna'da, İtalya'da hep bunları yaptım. Yeni bir ekip kurmak için gerekenleri yaptım. Etrafımdaki insanların, basın, destek ve kulüplerin desteği olursa yapılmayacak bir şey değil."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
"Roma'da ilk 3 ay çok zorlandım"
Yükleniyor lütfen bekleyiniz