Futbol

Terim TFF'nin üzerinde mi, altında mı?

15 Kasım 2014 Cumartesi 23:33 - Son Güncelleme 15 Kasım 2014 Cumartesi 23:44

"Futbol Arenası"nda Brezilya'ya yenilen Milli Takımın kötü gidişi konuşuldu.

TRT Spor'da yayınlanan "Futbol Arenası" programında Brezilya'ya hazırlık maçında 4-0 yenilen A Milli Futbol Takımı'nın kötü gidişi masaya yatırıldı. Brezilya karşısında sergilenen futbolu eleştiren Erman Toroğlu ve Sergen Yalçın, Fatih Terim ile TFF'yi topa tuttu.

Toroğlu: "Takım değil bizi idare edenler kötü"

Futbol yorumcusu ve eski hakem Erman Toroğlu, Brezilya karşısında sergilenen futbolu şu sözlerle eleştirdi:

"Biz bu kadar kötü bir milli takım değiliz. Bizi idare edenler kötü. Dakika 90 olmuş Brezilyalı futbolcular hala mücadele ediyor."

"Devşirme oyuncularla bir yere varamayız"

Devşirme oyuncularla bir yere varılamayacağını savunan Toroğlu, "Gençlere yatırım yapmamız lazım. Almanya'daki oyuncular ne Türk ne de Alman gibiler" ifadelerini kullandı.

"Fatih Terim Federasyonun üzerinde mi altında mı?"

Erman Toroğlu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in konumu ile ilgili ise  "Fatih Terim Milli Takım'ın teknik direktörü mü, futbol direktörü mü? Karar versinler. Fatih Terim Federasyonun üzerinde mi, altında mı? Fatih Terim olarak istediklerini TFF'ye yaptıramıyorsan, istifayı basıp gidebiliyor musun?" diye sordu.

 "Fatih Terim enkaz halindeki Hamit'i oynatacağına..."

Terim'in Hamit Altıntop'u Milli Takım'da oynatmasına da tepki gösteren Toroğlu, "Fatih Terim enkaz halindeki Hamit'i oynatacağına 2. ligden genç bir oyuncu alsın. Ben Hamit'in yerinde olsam 'Milli Takımda oynamayayım' derim. Çünkü yürüyecek hali yok" şeklinde konuştu. 

"Arda Brezilya'da oynayamaz"

Ünlü yorumcu, Milli Takım futbolcularının kalitesini de değerlendirerek, "Bizim en iyi oyuncumuz Arda Turan. Ama Brezilya'nın kadrosuna koysan oynayamaz. Kaleci Volkan'ın 8-9 kilo fazlası var. Volkan eski Volkan değil...Şükrü Saracoğlu'na giden seyirci Brezilya'yı izlemeye gitti Türk Milli takımını değil" ifadelerini kullandı.

"Kulüplerimiz birkaç yıl içinda Avrupa'dan men edilecek"

Kulüplerin kötü yönetildiğini ifade eden Toroğlu, yöneticilerin kazanılan paraları doğru kullanmadıklarını kaydetti. Toroğlu, "Kulüplerimiz birkaç yıl içinde Avrupa'dan men edilecek" iddiasında da bulundu.

Sergen Yalçın: "Brezilya bizimle hazırlık değil, antrenman maçı yaptı"

Eski milli futbolcu Sergen Yalçın ise A Milli Takımımızın Brezilya ile oynadığı maç ile ilgili ilginç bir yorum yaptı. "Biz Brezilya ile hazırlık maçı yapmadık. Onlar bizimle antrenman maçı yaptı" diyen Yalçın, A Millilerin Brezilya karşısındaki taktiğini de eleştirdi. Sergen Yalçın, "Hazırlık maçına çıkıyorsun orta saha oyuncusu sağ bek oynuyor. Olacak şey mi bu? Brezilya'ya 4-0 mağlup olduğumuzdan kimsenin haberi yok mu? Neyin güzel futbolunu izlettik?" diye sordu. 

"2016'ya gitme şansımız yüzde 5'dir"

Milli Takımın kalitesinin beklenenin çok altında olduğunu kaydeden Sergen Yalçın, bu durumun da lige yansıdığını söyledi. Yalçın, "Bizim EURO 2016'ya gitme şansımız yüzde 5'dir" şeklinde konuştu.

Arda ve Volkan dışında A Milli Takımdaki diğer bütün oyuncularda sıkıntı olduğunu savunan Sergen Yalçın, "Burak iyi bir oyuncuydu ama seviyesi düşmeye başladı" dedi.

Yalçın, Mehmet Topal'ın orta sahada oynatılmamasını da eleştirerek, "Mehmet Topal gibi üst düzey bir oyuncu Milli Takımın orta sahasında nasıl oynamaz?" diye sordu.

Sergen Yalçın, Alper Potuk'un da artık Milli Takımda yer alması gerektiğini dile getirdi.

Sıradaki Haber
Eski günlerine dönüyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz