Futbol

Terim'den net mesaj: Bir daha...

05 Mart 2014 Çarşamba 22:30 - Son Güncelleme 06 Mart 2014 Perşembe 02:30

Terim, İsveç'in attığı golde hatası bulunan Semih Kaya ile ilgili konuştu.

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, 2-1'lik İsveç galibiyeti sonrası önemli açıklamarada bulundu. Terim, milli takımı oyunun her alanında gururla seyrettiklerini söyledi.

Türkiye'nin İsveç karşısında yediği hatalı gol ile ilgili olarak ise Terim "Bir daha yapmaz Semih. Kulağına küpe olması lazım, bir daha yapmaz. Ayağım kaydı, kaçırdım yok. Kızdım O'na" dedi. 

Hem oyunculara hem taraftara teşekkür

Yayıncı kuruluşa konuşan Fatih Terim, İsveç karşısında hazırlık maçında elde edilen 2-1'lik galibiyetini değerlendirdi.

Terim, "Çok yol kat etmemiz, daha çok kazanmamız lazım. Oyuncuları tebrik edebiliriz. İsveç, Kuzey Avrupa'nın en ciddi, en önde takımı. Güzel şeyler yaptı; giren-çıkan bütün oyuncular. O coşkuyu istiyorum, Türk halkı da istiyor. İyi oyun, topun bizde kalması önemli. 11 kişi gidip gelmek önemli. Zevkli bir maç izledi Ankaralılar. Tribünleri doldurdukları için teşekkür ediyorum. Oyuncularıma da teşekkür ediyorum."

"Semih'e kızdım"

Milli Takımın, Semih Kaya'nın ayağındaki topu kaptırması sonrası yediği golü de yorumlayan Terim, "Yediğimiz gol kendi hatamız. Bir daha yapmaz Semih. Kulağına küpe olması lazım, bir daha yapmaz. Ayağım kaydı, kaçırdım yok! Kızdım O'na" şeklinde konuştu.

Murat Duruer'in performansını övdü

Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Her çıkışımız tehlike oldu. İki farklı bulsak daha farklı bir oyun olurdu. İlk yarı bir kafa topu dışında pozisyon vermedik. Bir diğer hoşuma giden yeni oyuncularımız. Bunların başında Murat var, çok iyi performans gösterdi. Daha da iyi oynayacak inşallah. Bir takım eksiğimiz yok mu, çok var. Türkiye liginden yıpranmış bir grup olmasına rağmen çok çabuk konsantre oldular. Millli Takım formasını giydiler ver mücadele ettiler. Hepsini bağrımıza basalım. Bu çocukları koruyalım."

"Milli Takım forması kimsenin malı değil"

Milli Takım kadrosuyla ilgili futbolculara mesaj da veren Terim, "Milli Takım forması kimsenin malı değildir. Kim iyiyse, formanın hakkını veriyorsa o formayı alır" dedi. Fatih Terim, "Sonradan oyuna Murat, Olcan, Olcay, Uğur girdi. Mevlüt ve Nuri iyi oynuyor. Arda'yı söylemiyorum. Tarık çok iyi olacak. Ben diyorum ki; ben sizi çağırıyorum; gelin formayı alın" ifadesini kullandı. 

Terim:  "Her anlamda, gururla seyredilecek bir milli takım vardı"

Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında ise Ankara taraftarlarına desteklerinden dolayı teşekkür ederek, statta müthiş bir taraftar gösterisi izlediklerini belirtti.

Eleme maçlarını da Ankara'da oynayabileceklerini dile getiren Terim, "Puan maçında coşkulu bir taraftarla milli takım hoş olur. Ankara seyircisiyle ortaya çok güzel şeyler koyduk. Oyun ritmini yakaladık. Her anlamda gururla seyredilecek bir mili takım vardı" dedi.

Terim, İsveç karşısında topun kendilerinde kaldığı anlarda mutlu olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Taktik anlayışımızı sahaya yansıttığımız pozisyonlarda mutlu oldum. Üzüldüğüm şeyler ise gereksiz işler. Bugün beni sinirlendirecek çok az hareket oldu. Bugün güzel şeyler söylenebilecek bir gün. Oyunun kontrolünü elinde bulunduran, takım halinde defans ve hücum yapan bir milli takım vardı. Üç blok değil de tek blok halinde oynayan, bunu 90 dakika içinde 1 saat iyi yapabilen milli takım izledik."

Tecrübeli teknik adam, maçın yüksek tempoda oynandığına değinerek, "Zaman zaman Arda'ya emin paslar yapmasını söyledim. Topun bizde kalması adına yapılmış bir şey. 90 dakika oyunu yüksek tempoda oynayamazsınız. Oyunu zaman zaman rölantiye almak lazım. Arda gerçekten çok önemli bir oyuncu, müthiş yetenek" değerlendirmesinde bulundu.

Terim, en güzel stadın başkente yapılması gerektiğini de kaydetti.

Hamren: "Türkiye'nin ne kadar iyi bir takım olduğunu gördük"

İsveç Milli Takımı Teknik Direktörü Erik Hamren ise statta çok iyi bir atmosferin bulunduğuna işaret ederek, "Türk taraftarlarını tebrik ederim. Takımlarına inanılmaz destek verdiler. Bu akşam Türkiye'nin ne kadar iyi bir takım olduğunu gördük" diye konuştu.

"Bu kadar basit bir gol bulmayı beklemiyorduk"

Hamren, maça gol yiyerek adeta mağlup başladıklarını belirterek, "İlk yarının son 20 dakikasında istediğimiz pozisyonları bulmaya başladık. Ancak 1-0 yenik durumda olduğumuz için işimiz zordu. İkinci yarıda kolay bir gol bulduk. Bu kadar basit bir gol bulmayı beklemiyorduk. Ancak biz de ardından basit bir golle 2-1 geriye düştük" ifadesini kullandı.

İLGİLİ GALERİLER

Sıradaki Haber
Nuri, Semih Kaya'ya özendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz