Futbol

''TFF'nin başvurusu kabul edilemez''

11 Mart 2015 Çarşamba 16:00 - Son Güncelleme 11 Mart 2015 Çarşamba 16:10

Yorgancıoğlu: ''Bu önerinin kabul edilmesi mümkün değil''

KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) temsilcilik açma girişimine ilişkin, "Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) yok sayıldığı bu önerinin kabul edilmesi mümkün değil" dedi.

Bakanlar Kurulu öncesinde açıklamalarda bulunan Yorgancıoğlu, TFF'nin, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) aracılığıyla KKTC'ye temsilcilik açma girişimini değerlendirdi. Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun (KTFF) yok sayıldığı bu önerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Yorgancıoğlu, Türkiye'de temaslarda bulunan KKTC Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş'ın konu hakkındaki tavrını doğru bulmadığını da ifade etti.

Akıncı: "TFF'nin önerisi kabul edilemez"

Bağımsız Cumhurbaşkanı Adayı Mustafa Akıncı ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, TFF'nin Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu'nun haberi olmadan Kuzey Kıbrıs'ta şube açmak için FIFA'ya yaptığı başvuruyu "kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Kıbrıslı Türk gençlerin, Kıbrıslı Rum gençlerin de içinde yer aldığı uluslararası karşılaşmaları tribünlerden izlemek zorunda kaldıklarını söyleyen Akıncı, "Bu, sürdürülebilir bir yapı, kabul edilebilir bir durum değildir" diye konuştu.

KTFF'nin, TFF'nin bu talebini FIFA yetkililerinden öğrendiğine işaret eden Akıncı, "Bu olacak iş değil. Çabamız, gelecek kuşaklar için Kuzey Kıbrıs'ı uluslararası hukuk içine sokmak. Bu şekilde kaldığı sürece bunun zararını şimdiki ve gelecek kuşaklar daha da çok yaşayacak" değerlendirmesinde bulundu.

AA

Sıradaki Haber
Şike iddiasını yalanladı!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz