Futbol

Dijital başarı: Manisa Futbol Kulübü

10 Şubat 2020 Pazartesi 21:40 - Son Güncelleme 10 Şubat 2020 Pazartesi 23:32

Manisa Futbol Kulübü, TFF 2. Lig'de mücadele ediyor ve 2. sırada. Ancak biz ekibin saha içi başarısına değil, saha dışında yaptığı doğru hareketlere değineceğiz. Kulüp, sosyal medyasından taraftarla ilişkisine kadar örnek olma yolunda.

Son dönemde birçok şehir takımı dönüştü, kabuk değiştirdi, yenilenerek futbol sahnesine yeniden çıktı. 

Yeni Malatyaspor, Gaziantep Futbol Kulübü bu ekiplerin Süper Lig'e yükselen örneklerinden...

1996 yılında Manisa Belediyespor adıyla kurulan Manisa Futbol Kulübü ise bu kulüpler gibi gelecekte adından söz ettirecek gibi görünüyor. 

Cihat Arslan yönetiminde TFF 2. Lig'de mücadele eden kulüp, şu an Samsunspor'un ardından ikinci sırada yer alıyor. Sezon sonunda 1. Lig'e çıkabilecek takımlardan biri olarak gösteriliyor. 

Kadrosunda Ali Çamdalı gibi tecrübeli futbolcuları bulunduran ekip, sadece saha içinde değil, saha dışında da başarılı. Biz de, Manisa Futbol Kulübü'nün başarılı saha dışı yatırımlarına değineceğiz.

 

Logosundan sosyal medya yönetimine, internet sitesinden taraftarla ilişkilerine kadar Manisa Futbol Kulübü kulüplere örnek olabilecek işler yapıyor. 

Özellikle sosyal medya hesabı, antrenman bilgilerini paylaşma, maç günü etklinkleri bakımından Türkiye'de az yapılan içerik girişini, 2. Lig'de gerçekleştiriyor. 

Logo tasarımı, Manisa halkına seslenişi ve dili de örnek olacak cinsten...

Örneğin, sadece sosyal medya takipçileri için teknik direktör ve oyuncu görüşlerine yer veriyorlar. 

Günümüzde sosyal medyanın öneminin kulüp imajı açısından tartışılamayacak kadar önemli olduğu düşünüldüğünde, yapılan tüm bu hareketler Manisa dışından taraftarların sempatisini kazanmalarını da sağlıyor. 

Başkan Mevlüt Aktan da bu yapılanmanın önemli isimlerinden. Aktan'ın sitedeki şu mesajı da kulübün takip edilmesi gerektiğini ortaya koyan en büyük etkenlerden biri.

"Biz küfürsüz bir stad hayal etmiştik. Bugün Manisa’da futbol kulübümüzün müsabakalarını izlemeye gelenler bilirler. Kadın ve çocukların rahatlıkla müsabaka izleyebildiği, holiganizmden uzak Türkiye’deki ender tribünlerden birine sahibiz. Bundan sonrada kişilere ve gruplara bağlı kalmayan, kadınından çocuğuna her kesimin aidiyet hissedebileceği taraftar toplulukları oluşturmak, öncelikli hedeflerimiz arasında."

 

 


 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz