Futbol

Liverpool fırtınası sürüyor

25 Şubat 2020 Salı 10:16 - Son Güncelleme 25 Şubat 2020 Salı 12:45

İngiltere Ligi'nde, Liverpool fırtınası esmeye devam ediyor. 27. haftanın kapanış maçında West Ham United'ı konuk eden Klopp'un ekibi, geriye düşmesine rağmen kazanmasını bildi.

Kırmızılar üst üste 18. galibiyetine imza atarken, yenilmezlik serisini de 44 maça çıkardı.

Liverpool, 30 yıllık şampiyonluk hasretine son vermek için artık gün sayıyor. 27. haftada West Ham United'ı ile Anfield'da karşılaşan kırmızılar, geriye düştüğü maçı 3-2 kazandı.

26. galibiyetini alarak puanını 79'a çıkaran Liverpool, en yakın takipçisi Manchester City ile arasındaki 22 puanlık farkı korudu.

Üst üste 18. galibiyetini alan Kırmızılar, Manchester City'nin İngiltere Ligi'nin en uzun galibiyet serisi rekoruna da ortak oldu.

Liverpool, ligdeki yenilmezlik serisini de 44 maça çıkardı. İngiltere'de bu alandaki rekor, 49 karşılaşmayla Arsenal'e ait.

Liverpool'un sağ beki Trent Alexander-Arnold, müthiş performansını West Ham United karşısında da sürdürdü.

Wijnaldum ve Mane'nin attığı gollerde asist yapan 21 yaşındaki oyuncu, ligdeki gol pası sayısını 12'ye çıkardı.

Arnold, geri kalan sezonda ligde yaptığı asist sayısını şimdiden yakaladı.

Liverpool, bundan sonra oynayacağı 4 maçı kazanması durumunda Manchester City'nin alacağı sonuçlara bakmaksızın şampiyonluğunu ilan edecek. Kırmızılılar, bu 4 haftada Watford, Bournemouth, Everton ve Crystal Palace ile karşılaşacak.

Bu dönemde Manchester City'yi ise daha zor maçlar bekliyor. Pep Guardiola'nın ekibi Manchester United ve Chelsea ile deplasmanda, Burnley ile evinde mücadele edecek.

Manchester City'nin, Arsenal ile oynayacağı maç ise ertelendi.

Liverpool bu dönemi kayıpsız geçer ya da Manchester City'nin puan kaybetmesiyle şampiyonluğunu ilan ederse yeni bir rekora daha imza atacak.

Klopp'un ekibi, Premier Lig'de en erken mutlu sona ulaşan takım olacak. Bu alandaki rekor 2000-2001 sezonunda 14 Nisan'da şampiyonluğu garantileyen Manchester United'a ait.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Nursal Bilgin son yolculuğuna uğurlanacak
Yükleniyor lütfen bekleyiniz