Futbol

Sahiplendikleri köpek “Bırçın” takımın maskotu oldu

19 Ağustos 2022 Cuma 11:40 - Son Güncelleme 19 Ağustos 2022 Cuma 11:52  |  Kaynak : TRT SPOR

Amasya İl Özel İdarespor futbol kulübünün 3 aylıkken sahiplendiği Pinchır cinsi 1 yaşındaki “Bırçın” isimli sevimli yavru köpek takımın adeta maskotu oldu.

Amasya İl Özel İdarespor'a katıldığından bu yana takımın performansını da artırdı. Bırçın,13-15 yaş arası futbolcularla birlikte hem antrenman yapıyor hem futbol oynuyor, hem de futbolcuların hayvan sevgisi kazanmalarını da sağlıyor.

Amasya Özel İdarespor Antrenörü Levent Hırçın şunları kaydetti:

"Bırçın takımımızın yaz kursu antrenmanlarına katılıyor. Sıraya girmeyen arkadaşlarımızı sıraya sokuyor. Çocuklarımız da yavaş yavaş “Bırçın’a” alıştı. Daha önce küçük yaş grubunda da getirmiştim antrenmanlara  Büyük çocuklarımızın antrenmanlarına getirmeye başladım. Büyük çocuklarımız da “Bırçın’ı” sevmeye başladı. Bırçın” takımımızın maskotu oldu adeta"

Amasya Özel İdarespor futbolcularından Mehmet Ali Aşçı,"Bırçın” Levent Hocamızın köpeği. Onunla çok iyi anlaşıyoruz. O takıma neşe, mutluluk saçıyor. Bizimle birlikte düz koşulara katılıyor. Bazen ısınma hareketleri yapıyor. Düz koşuyu bozanlara biraz aksiyon yaratıyor gerçekten. Biraz da kızıyor. Bizleri hizaya sokuyor, bizlere düzeni getirtiyor. Biz koşu yaparken bizimle birlikte düz koşu yapıyor. Sırayı bozanlara havlıyor, hizaya sokuyor." dedi. 

Sıradaki Haber
Cengiz Ünder İtalya yolcusu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz