Futbol

Dev maçta Cüneyt Çakır'a tam not

08 Mayıs 2019 Çarşamba 17:28 - Son Güncelleme 08 Mayıs 2019 Çarşamba 17:48

Devler Ligi'nde Liverpool'un Barcelona'yı 4-0 yendiği mucizevi maçta düdük çalan Cüneyt Çakır, otoritelerden tam not aldı. TRT SPOR'un hakem yorumcusu Bünyamin Gezer, "Çakır da Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi oldu" dedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool'un Barcelona'yı 4-0 yendiği mucizevi maçta Cüneyt Çakır düdük çaldı. Otoritelerden tam not alan Çakır, iyi performansıyla tarihi geceye katkı yaptı.

Liverpool'un, 3-0'ın rövanşında Barcelona'yı 4-0 devirdiği maç, dünya medyasında geniş yankı uyandırdı. Jürgen Klopp'un ekibi övgülerin odağında yer alırken, karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır da performansıyla taraflı tarafsız herkesin beğenisini topladı.

Çakır'ın performansını değerlendiren eski hakem ve TRT SPOR'da yayınlanan "Teknik Analiz" programı yorumcusu Bünyamin Gezer, "İnsanlar şöyle yapıyor. Diyorlar ki ya şu maçı şöyle yönetti, böyle yönetti. Ama o maçı yönetebilmek önemli, o sahaya çıkabilmek önemli. Zaten Cüneyt Çakır da Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi oldu. Bence de güzel bir müsabaka yönetti" diye konuştu.

Gezer, Çakır'ın başarılı performansının nedenini, sahadaki futbola da bağlayarak, şunları söyledi:

"Hep şu konuşulur, işte Avrupa'da hakemlerimiz iyi, Türkiye'de kötü. Ama Türkiye'de kötü olmasının nedenlerinden birini de oynanan futbola bağlıyorum. Akşam Barcelona oyunu kötüleştirmedi, çirkinleştirmedi."

Çakır için karşılaşmanın en ilginç anlarından biri, son düdüğün ardından geldi. 90 dakikanın bitişiyle sahaya giren Liverpool teknik direktörü Jurgen Klopp, ilk olarak Cüneyt Çakır ve ekibini tebrik etti.

Gezer, o anlarla ilgili olarak, şunları söyledi:

 "Jürgen Klopp gittiği yere damgasını vuran birisi. Tabii o sevinç içerisinde düzgün de yöneten bir hakem gördüğü zaman.. Çünkü Avrupa'da yani korkarlar onlar da işte Barcelona, Real Madrid'le karşılaştıkları zaman acaba bir hakem hatası olabilir mi diye... Cüneyt'te bunlardan uzak son derece başarılı bir müsabaka yönetti. Onun için Klopp'un Cüneyt'e karşı sarılmasını son derece normal, o mutlulukla insan yanındaki yöresindeki herkese sarılır yani."

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Efsane geri dönüşle final görenler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz