Futbol

İspanya'da zorlu rövanş

12 Mayıs 2015 Salı 21:44 - Son Güncelleme 12 Mayıs 2015 Salı 21:53

Real Madrid-Juventus maçına doğru... Teknik adamlar konuştu...

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında 13 Mayıs Çarşamba günü oynanacak Real Madrid-Juventus maçı öncesinde her iki takımın teknik direktörleri basın toplantısı düzenledi.

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, ilk maçta aldıkları 2-1'lik yenilginin ardından yarın turu geçecek güce sahip olduklarını savundu.

Tecrübeli teknik adam, oyuncularının maça çok iyi konsantre olduklarını belirterek, "Şampiyonlar Ligi farklı. Yarın tarihe geçebiliriz ve sadece bunu düşünüyoruz. Hedefe çok yakınız. Kazanmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Arzumuz çok büyük" diye konuştu.

Ancelotti, Benzema'nın sakatlığının tamamen geçtiğini ve yarınki maçın kadrosunda olacağını dile getirerek, Fransız futbolcuyu ilk 11'de oynatıp oynatmama konusunda karar veremediğini söyledi.

Juventus Teknik Direktörü Massimiliano Allegri de kariyerinin en önemli maçına çıkacağını kaydetti.

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde olduklarını anımsatan İtalyan çalıştırıcı Allegri, "Bu durum her yıl olan bir şey değil. Bunun için de Berlin'e gitmek için 95 dakika savaşacağız" dedi.

Allegri, Real Madrid'in kendi evinde çok tehlikeli bir takım olduğunu savunarak, "Teknik olarak çok iyi bir maç çıkarmalıyız ve sakin olmalıyız" şeklinde görüş belirtti.

Juventus'un kaptanı ve kalecisi Gianluigi Buffon ise "Beklentilerimizin üzerinde bir Şampiyonlar Ligi çıkardık. Şimdi Berlin için sadece 90 dakika kaldı" yorumunda bulundu.

Maç öncesi bazı istatistikler:

- Avrupa kupalarında Real Madrid, Santiago Bernabeu Stadı'nda bu zamana kadar Juventus ile oynadığı 8 maçın 6'sını kazandı.

- Avrupa kupalarında İspanyol takımlarına karşı 3 kez yarı finalde karşı karşıya gelen Juventus, bunlardan 2'sinde finale kaldı.

- Juventus, Avrupa kupalarında bu zamana kadar oynadığı 10 yarı finalden 7'sinde finale çıkmayı başardı.

- Real Madrid, Avrupa kupalarında italyan takımlarına karşı oynadığı son 3 yarı finalden de elendi. (1989-AC Milan, 1992-Torino, 2003-Juventus)

- Şampiyonlar Ligi tarihinde en çok gol atan futbolcularda ilk sırada olan Messi'nin 77, onun en yakın takipçisi Ronaldo'nun ise 76 golü var.

Sıradaki Haber
Devler Ligi'nde zorlu maç!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz