Futbol

Barcelona İtalya’dan avantajlı dönüyor

26 Şubat 2020 Çarşamba 00:55 - Son Güncelleme 26 Şubat 2020 Çarşamba 09:22

Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Barcelona, deplasmanda Napoli ile 1-1 berabere kaldı.

Devler Ligi’nde son 16 turu heyecanı devam ediyor. San Paolo Stadı’nda oynanan karşılaşmada Barcelona ile Napoli sahadan 1-1’lik eşitlikle ayrıldı.

Katalan ekibi, 18 Mart’ta Nou Camp’ta oynanacak rövanş öncesi avantajlı bir skor elde etti.

Karşılaşmadan öne çıkanlar

Ev sahibi ekip Napoli, 30. dakikada Dries Mertens'in attığı harika golle 1-0 öne geçti. İlk yarı Napoli'nin 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Sergio Busquets 49. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. İspanyol futbolcu rövanş maçında forma giyemeyecek.

Dries Mertens, mücadelenin 53. dakikasında sakatlanarak oyuna devam edemedi. Belçikalı futbolcunun yerine Polonyalı Arkadiusz Milik oyuna dahil oldu.

57. dakikada Antoine Griezmann sahneye çıktı. Semedo'nun asistinde ceza sahası içinde düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderen Fransız futbolcu skora denge getirdi: 1-1.

Napoli, Jose Callejón ile 63. dakikada gole çok yaklaştı. Karşı karşıya pozisyonda Barcelona kalecisi Ter Stegen gole izin vermedi.

Şilili futbolcu Arturo Vidal aynı dakika içinde iki sarı kart gördü. Kırmızı kartla oyun dışında kalan Vidal, rövanşta forma giyemeyecek.

Mücadele 1-1'lik eşitlikle tamamlandı.

Nasıl geldiler?

Şampiyonlar Ligi'nde sezona Liverpool, Genk ve Salzburg ile E Grubu'nda başlayan Napoli, 3 galibiyet ve 3 beraberlik ile 12 puan topladı ve grup ikincisi olarak son 16 takım arasına kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde sezona fırtına gibi bir giriş yapan İspanyol devi Barcelona, Borussia Dortmund, Slavia Prag ve Inter'in olduğu grupta 4 galibiyet ve 2 beraberlik ile 14 puanla bir üst tura yükseldi.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Bayern Münih tur kapısını araladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz