Futbol

Real Madrid, PSG'yi Benzema ile yıktı

10 Mart 2022 Perşembe 00:52 - Son Güncelleme 10 Mart 2022 Perşembe 02:30  |  Kaynak : TRT SPOR

UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu rövanşında 1-0 geriye düştüğü mücadelede Fransız temsilcisi PSG'yi Karim Benzema'nın golleriyle 3-1 yenen İspanyol ekibi Real Madrid, adını çeyrek finale yazdırdı.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli turnuvasında son 16 turu heyecanı yaşandı.

İspanya temsilcisi Real Madrid, ilk maçta 1-0 mağlup olduğu Fransız ekibi Paris Saint-Germain'i (PSG) Santiago Bernabeu Stadı'nda ağırladı.

Nefes kesen maçın ilk yarısını konuk PSG, yıldız oyuncusu Kylian Mbappe'nin 39. dakikada attığı golle 1-0 önde tamamladı.

61. dakikada PSG kalecisi Donnarumma'yı hataya zorlayan Karim Benzema, topu takım arkadaşı Vinicius Junior'a kazandırdı. Vinicius'tan gelen pası gole çeviren deneyimli forvet, skoru eşitledi: 1-1

76. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Benzema, Real Madrid'i 2-1 öne geçirdi. 2 dakika sonra fileleri bir kez daha havalandırarak "hat-trick" yapan Fransız yıldız, farkı 2'ye çıkardı: 3-1 

Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmadı ve İspanyol ekibi, sahadan 3-1' galip ayrılarak adını çeyrek finale yazdırdı.

PSG, Devler Ligi'nde yine hüsran yaşadı

Son yıllardaki flaş transferle adından söz ettiren PSG, bu sezon da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde hüsran yaşadı. İlk maçı 1-0 kazanan ve rövanşta da 1-0 öne geçen Fransız ekibi, ayağına gelen fırsatı kullanamadı. Messi, Neymar ve Mbappe'li kadrosuyla Devler Ligi'nin favorileri arasında yer alan PSG, 18 dakikada yediği 3 golle dağıldı. Bu mağlubiyetle PSG'nin, 28 Mayıs tarihinde Stade de France'ta oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinde kupayı kaldırma hayali de suya düştü.

Benzema'dan rekor

Real Madrid'in 34 yaşındaki golcüsü Benzema, Şampiyonlar Ligi'nde "hat-trick" yapan en yaşlı futbolcu oldu.

Öte yandan Real Madrid formasıyla 309 gole ulaşan Fransız yıldız, Di Stefano'yu (308 gol) geçerek eflatun-beyazlıların tüm zamanlardaki en golcü 3. futbolcusu unvanını da elde etti. İlk sırada 450 golle Cristiano Ronaldo, ikinci sırada ise 323 golle Raul var. 

Mbappe, Ibramovic'i geçti

Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 14 maçta 14 gol atan Mbappe ise Real Madrid'e attığı golle PSG tarihine geçti. PSG formasıyla 157 gole ulaşan Mbappe, İsveçli Zlatan Ibrahimovic'i (156 gol) geçerek kulüp tarihinin en golcü ikinci ismi oldu. İlk sırada 200 golle Edinson Cavani bulunuyor.

Kura çekimi 18 Mart'ta

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turunun tamamlanmasının ardından çeyrek final ve yarı final kuraları 18 Mart 2022'de çekilecek.

Şampiyonlar Ligi'nde final yolu

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ilk maçları 5-6 Nisan, rövanş karşılaşmaları ise 12-13 Nisan'da oynanacak.

Turnuvada yarı final etabında ilk maçlar 26-27 Nisan, rövanşlar ise 3-4 Mayıs tarihlerinde oynanacak.

Turnuvanın finali 28 Mayıs tarihinde Fransa'nın başkenti Paris'te bulunan Stade de France'ta oynanacak.

Sıradaki Haber
Manchester City çeyrek finalde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz