Futbol

Şölen TRT farkıyla sürüyor

25 Haziran 2014 Çarşamba 01:28 - Son Güncelleme 25 Haziran 2014 Çarşamba 01:43

İşte Dünya Kupası'nda 25 Haziran programı...

2014 Dünya Kupası'nda 25 Haziran Çarşamba günü F Grubu'nda Nijerya-Arjantin, İran-Bosna Hersek ile E Grubu'nda Honduras-İsviçre ve Ekvador-Fransa maçları oynanacak

Nijerya-Arjantin

F Grubu'nda oynadığı 2 maçı da kazanan Arjantin, bir üst tura çıkmayı garantiledi.

Grupta 4 puanla ikinci sırada yer alan Nijerya ise rakibini yenmesi halinde grup lideri olarak adını son 16 takım arasına yazdıracak. Afrika temsilcisi, berabere kalması durumunda ise ikinci sıradan 2. tura çıkacak.

Nijerya'nın yenilmesi, 1 puana sahip İran'ın ise puansız Bosna Hersek karşısında galip gelmesi durumunda ikinci takımı averaj belirleyecek.

Porto Alegre'deki Beira Rio Stadı'nda saat 19.00'da oynanacak karşılaşmada, İtalyan Nicola Rizzoli düdük çalacak.

İran-Bosna Hersek

F Grubu'nda oynadığı 2 maçı da yitiren Bosna Hersek'in ikinci tura çıkma şansı kalmadı.

Grupta 1 puana sahip İran ise Bosna Hersek karşısında kazanıp, Arjantin'in de 4 puanlı Nijerya'yı yenmesini bekleyecek. Bu durumda ikinci tura çıkan takımı averaj belirleyecek. Nijerya'nın averajı artı 1, İran'ın ise eksi 1.

Salvador'daki Arena Fonte Nova'da saat 19.00'da oynanacak karşılaşmayı İspanyol Carlos Velasco Carballo yönetecek.

Honduras-İsviçre

E Grubu'nda 3 puanı bulunan İsviçre, 2. tur şansını son maça taşırken, Honduras ise puansız kaldı ve ikinci tura çıkma şansını yitirdi.

Averajla aynı puana sahip olduğu Ekvador'un ardından 3. sırada bulunan İsviçre, Honduras karşısında galip gelip, Fransa-Ekvador maçının sonucunu bekleyecek.

Bu grupta Fransa 6 puanla lider durumda yer alıyor ve artı 6 averajı bulunuyor. 3'er puanı bulunan Ekvador sıfır, İsviçre ise eksi 2 averaja sahip.

Honduras ile İsviçre arasında Manaus'daki Arena Amazonia'da saat 23.00'te oynanacak karşılaşmada, Arjantinli Nestor Pitana düdük çalacak. 

Ekvador-Fransa

Ekvador ile Fransa, bugün yapacakları 2014 Dünya Kupası E Grubu son maçıyla tarihlerinde ikinci kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında oynanan tek maçı Fransa kazandı. Fransa'nın Grenoble kentinde oynanan özel maçta "Horozlar" sahadan 2-0 galip ayrıldı.

Fransa ile Ekvador, bu karşılaşmayla tarihlerinde ilk kez resmi bir maçta karşılaşmış olacak.

Rio de Janeiro'daki Maracana Stadı'nda saat 23.00'te başlayacak karşılaşmada, Fildişi Sahili'nden Noumandiez Doue düdük çalacak. 

Sıradaki Haber
İşte eşleşmeler
Yükleniyor lütfen bekleyiniz