Futbol

Sow, Drogba'ya meydan okudu

11 Ekim 2013 Cuma 13:14 - Son Güncelleme 11 Ekim 2013 Cuma 13:34

Dünya Kupası Elemeleri'nde Fildişi Sahili ile Senegal kozlarını paylaşacak.

Dünya Kupası Afrika Elemeleri play off mücadelesinde yarın (12 Ekim) Fildişi Sahili ile Senegal karşı karşıya gelecek. Abidjan’daki Felix Houphouet-Boigny Stadı’nda karşılaşacak olan Senegal, güçlü rakibinin karşısına iddialı çıkıyor. Senegal’in bu karşılaşmada kendisinden çok şeyler beklediği Fenerbahçeli forvet Moussa Sow, rakibe gözdağı verdi.

İki maçlık seride turu geçen tarafın Dünya Kupası biletini alacağı eşleşmenin öncesinde açıklamalarda bulunan Sow, “Drogba, Toure ve Gervinho gibi yıldız isimlere sahip çok güçlü bir takımla karşılaşacağız. Fildişi Sahili’ne büyük saygı duyuyoruz. Ancak biz de Senegaliz. Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi’nde forma giyen birçok önemli isme sahibiz. Takımda tüm futbolcular bu maça konsantre olduk ve hepimizin keyfi yerinde. Geçen sene bizi yenmişlerdi ancak bu kez aynısı olmayacak ve biz kazanacağız.” dedi.

FIFA alarmda

Öte yandan FIFA, Fildişi Sahili-Senegal mücadelesini yüksek güvenlikli maç kategorisine dahil etti ve yetkilileri alarma geçirdi.

İki takım arasında geçtiğimiz yıl Dakar’da oynanan maçta ev sahibi ekibin taraftarları olaylar çıkarmış, sahaya taş yağdırarak karşılaşmanın tatil edilmesine yol açmış ve bunun üzerine Senegal’e 1 yıllık saha kapatma cezası verilmişti. Bu yüzden Senegal, Fildişi Sahili ile 16 Kasım’daki rövanş karşılaşmasını kendi stadında değil, Fas’ın Casablanca kentinde oynayacak. 

Sıradaki Haber
Beşiktaş'ta iki kadro dışı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz