Futbol

Spor dünyasından '19 Mayıs' kutlaması

19 Mayıs 2016 Perşembe 10:02 - Son Güncelleme 19 Mayıs 2016 Perşembe 15:00

TFF, TBF, TVF, THF, Beşiktaş, F.Bahçe ve G.Saray kutlama mesajı yayımladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF), Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF), Türkiye Hentbol Federasyonu (THF), Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Anıtkabir'de tören

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir'de tören düzenlendi. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katıldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir de mesaj yayımladı.

Bakan Kılıç mesajında, şunları dile getirdi:

"19 Mayıs 1919, milletimizin kendi topraklarında, özgür ve bağımsız olarak yaşama kararlılığını tüm dünyaya gösterdiği kutlu İstiklal yürüyüşümüzün başlangıcıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Kurtuluş Meşalesini Samsun'umuzdan yakarak başlattığı bağımsızlık mücadelesi, tüm mazlum milletlere cesaret örneği olmuştur. Gençliğe armağan edilen bu bayram Türkiye'mizin geleceğinin, gençliğimizin omuzlarında yükseleceğine, tüm dünyaya barış ve huzurun yine gençlerin eliyle geleceğine bir işarettir.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'mız vesilesiyle eşsiz medeniyetimizden aldıkları güçle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacak gençlerimizin ve tüm milletimizin bayramını kutluyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, ülkesi ve milleti için şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle yâd ediyorum."

TFF

TFF'nin internet sitesinde yer alan kutlama mesajında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak, milletin umutlarının canlanmasına ve bağımsızlık mücadelesinin başlamasına vesile olduğunu ve bir ulusun kaderini değiştirdiği belirtilerek, şu görüşlere yer verildi:

"Bu tarihi olayın yıl dönümünü ulu önder Atatürk'ü anma günü; kurduğu Cumhuriyeti ve ilkelerini daha ileriye taşıyacak olan gençlerimizin de bayramı olarak kutluyoruz.

Atatürk'ün 'sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' ve 'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözlerini şiar edinerek, gençlerimizin spor yaparak daha sağlıklı bireyler olarak toplumda yer alabilmesi; kültürel ve insani değerler ışığında, Türk futbolunun gelişimi ve yurt sathına yayılması görevini üstlenmekten büyük kıvanç duyuyoruz.

Milletimize bu eşsiz vatanı bırakan Atatürk başta olmak üzere bağımsızlığımızı borçlu olduğumuz tüm kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."

TBF Başkanı Erdenay'ın mesajı

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı. Erdenay, TBF'nin internet sitesinden yayımladığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 97. yılı kutlu olsun.

97 yıl önce bugün, Bandırma vapuru Samsun'a yanaşmış ve ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlık için milletçe yürüdüğümüz uzun ve zorlu yolun ilk adımını atmıştı. Atatürk, uzun süren milli mücadele ve fedakarlıkların sonucu doğan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'ni ise Türk gençliğine emanet etmişti.

Türkiye Basketbol Federasyonu olarak, Türk gençliğinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlarken, Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyoruz."

THF'nin mesajı

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun internet sitesinden yer alan kutlama mesajında ise şu ifadeler kullanıldı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gençliğe armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram'nı 97. yıl dönümünde tüm yurtta gurur ve coşkuyla kutluyoruz.

Bu bayram, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da bağımsızlık mücadelesini başlatan büyük önder Atatürk'ün Türk gençliğine armağanıdır.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanı uğruna canını feda etmiş aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyoruz."

Öte yandan Türkiye Voleybol Federasyonu da internet sitesinde koyduğu görselle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray kulüpleri kutlama mesajı yayımladı

Beşiktaş

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, kulübün internet sitesinde yer alan mesajında, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı ulusal kurtuluş mücadelesinin 97. yılının kutlu olmasını dileyerek, şu görüşlere yer verdi:

"Cumhuriyete yaraşır yepyeni bir neslin zihinsel ve bedensel eğitiminde, Türk sporunun gelişiminde daima Ata'sının hizmetinde olan camiamız için Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilen bugün, çok daha anlamlı ve gurur verici bir tarihtir.

Kurucularımızdan Ahmet Fetgeri Aşeni'nin 1935 yılında kulübümüz adına yaptığı önerinin kanunlaşması sonrasında 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı büyük bir coşkuyla, büyük bir onurla nesillerden nesillere kutlanmaya devam etmektedir.

1981 yılından bu yana Atatürk’ü Anma Günü olarak da kutlanan bu anlamlı günde; Türk gençliğinin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı coşkuyla kutlarken, ulu önderimiz Atatürk ve silah arkadaşlarını da minnetle anıyoruz."

Fenerbahçe

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ise yine kulübün internet sitesinde yer alan mesajında şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti devletini tam bağımsız bir devlet, Türk milletini hür bir toplum yapan İstiklal Savaşımızın başladığı gün olarak kabul edilen 19 Mayıs 1919'un 97. yıl dönümünü yaşıyoruz.

Bu anlamlı günü Türk gençliğine armağan eden ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyor; ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum."

Galatasaray

Galatasaray Kulübü de internet sitesinden 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Sarı-kırmızılı kulübün mesajında şöyle denildi:

"Büyük önder Atatürk, milli mücadelenin başlangıcı olması açısından büyük önem taşıyan 19 Mayıs 1919 tarihini Türk gençliğine armağan etmiştir. Atatürk'ün gençlere olan bu takdiri karşısında, Türkiye Cumhuriyeti'ni, çağdaş uygarlık düzeyine taşımak, birlik ve beraberlik düşüncesini gelecek kuşaklara aktarmak gençlerimizin en önemli görev ve sorumluluğu olmalıdır.

Bu bağlamda büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 97. yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi bir kez daha minnet ve şükranla anar, başta gençlerimiz olmak üzere tüm ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlarız."

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
ÖZET | Düello Elazığspor'un
Yükleniyor lütfen bekleyiniz