Futbol

Ankaragücü ve Ümraniyespor, Süper Lig'in eşiğinde

25 Nisan 2022 Pazartesi 11:31 - Son Güncelleme 08 Haziran 2022 Çarşamba 16:29  |  Kaynak : TRT SPOR

Spor Toto 1. Lig'de lider MKE Ankaragücü ve takipçisi Bereket Sigorta Ümraniyespor, Süper Lig'e yükselme yolunda büyük avantaj yakaladı. İki takımın da bu hafta oynanacak maçların sonucuna göre şampiyonluğunu ilan etme ihtimali bulunuyor.

Spor Toto 1. Lig'in lideri MKE Ankaragücü Süper Lig'e yükselmek için gün sayıyor. Deplasmanda Balıkesirspor'u 2-0 yenen Başkent temsilcisi şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Owusu ve Yasin Güreler'in golleriyle 3 puanı hanesine yazdıran sarı-lacivertliler puanını 66'ya yükseltti. Ankara ekibi bu galibiyetle 3. sıradaki Royal Hastanesi Bandırmaspor'la arasındaki puan farkını 11'e çıkardı.

1 haftayı bay geçecek MKE Ankaragücü kalan 3 maçından 1 puan alması durumunda Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantileyecek.

Başkent ekibi son 3 maçında Yılport Samsunspor, Beypiliç Boluspor ve Keçiörengücü ile karşılaşacak.

Spor Toto 1. Lig'de 2. sırada bulunan Bereket Sigorta Ümraniyespor da Süper Lig'e yükselmek için büyük avantaja sahip.

Deplasmanda Beypiliç Boluspor'u 2-0 yenen İstanbul ekibi puanını 63'e çıkartarak iddiasını sürdürdü.

Üçüncü sıradaki Royal Hastanesi Bandırmaspor'un Gençlerbirliği'ne 2-0 yenilmesi Bereket Sigorta Ümraniyespor'un şampiyonluk şansını arttırdı.

Kırmızı-beyazlılar diğer maçların sonuçlarından bağımsız olarak son 4 haftada 5 puan alırsa adını Spor Toto Süper Lig'e yazdıracak.

Bereket Sigorta Ümraniyespor son 4 haftada Balıkesirspor,Bursaspor, Denizlispor ve Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Gelecek hafta Royal Hastanesi Bandırmaspor'un puan kaybetmesi ve Bereket Sigorta Ümraniyespor'un haftayı 3 puanla kapatması durumunda hem İstanbul ekibi, hem de MKE Ankaragücü süper lige adını yazdıracak. 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz